iPadOS-18-Ny-Emoji-funktion-og-Meget-Mere We❤️Apple.dk

iPadOS 18: Ny emoji-funktion och mycket mer

Med iPadOS 18 har Apple gjort det enklare än någonsin att välja och lägga till emoji när du använder iPhone-appar på iPad. Detta är en stor lättnad för många eftersom att använda iPhone-appar på iPad inte har varit den bästa upplevelsen tidigare. Stage Manager låter iPhone-appar köras i flytande fönster på skärmen, men iPadOS 18 har gjort en liten men viktig förändring för att förbättra upplevelsen av dessa appar. Allt handlar om emoji.

Emoji i iPhone-appar på iPadOS

När du använder en iPad med ett externt tangentbord (oavsett om det är trådbundet, trådlöst eller Apples Magic Keyboard) försvinner det virtuella tangentbordet från skärmen för att göra mer utrymme för innehåll. För att välja och lägga till en emoji till din text kan du använda skärmtangentbordsalternativmenyn eller trycka på Ctrl + Kommando + Mellanslag för att ta fram emojiväljaren.

Detta har fungerat för de flesta iPad-appar, men inte för iPhone-appar. I dessa fall försvann tangentbordsinställningsmenyn och tryck på Ctrl + Kommando + Mellanslag gjorde ingenting. Det här problemet är nu åtgärdat med iPadOS 18, som nu visar emojiväljaren när du trycker på Ctrl + Kommando + Mellanslag i iPhone-appar  .

Fler nya funktioner i iPadOS 18

iPadOS 18 introducerar många av funktionerna som också kommer till iPhone med iOS 18. Detta inkluderar nya sätt att anpassa hemskärmen, ett omdesignat kontrollcenter, samt en ny kalkylatorapp och Apple Intelligence  .

Hemskärm:

Placera appikoner var som helst på skärmen

Justera storleken på widgets direkt på startskärmen

Ändra ikontema från ljust till mörkt läge

Ändra ikonens enfärgade färg så att den matchar den aktuella bakgrunden  .

Kontrollcenter:

Fullständigt omarrangerbart kontrollcenter

Lägg till nya ikoner från Apples inbyggda kontroller och tredjepartsutvecklare  .

Miniräknare och matematikanteckningar:

Ny kalkylatorapp med både enkel och vetenskaplig funktionalitet

Math Notes-funktion som kan lösa matematiska ekvationer och rita dem i realtid.

Beta och officiell release

iPadOS 18 är för närvarande tillgänglig som utvecklarbeta, och en offentlig beta kommer att släppas senare denna månad. Den officiella lanseringen är planerad till hösten  .

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar