iPhone-17-Slim-Alt-hvad-vi-ved-indtil-videre We❤️Apple.dk

iPhone 17 'Slim': Allt vi vet hittills

Under 2025 förväntas Apple fasa ut iPhone "Plus"-modellen i sin iPhone 17-serie för att ge plats åt en iPhone "Slim" – även om det kanske inte är det officiella namnet när den lanseras nästa höst. Även om lanseringen av iPhone 16-serien fortfarande är över två månader bort, är det inte ovanligt att höra rykten om en iPhone två generationer framåt. När allt kommer omkring lärde vi oss om de större skärmarna på iPhone 16 Pro-modellerna redan i maj 2023.

iPhone 17 Slim: Rykten hittills

Tunnare design

Enligt The Information kommer Apples helt nya iPhone 17-modell nästa år att ha en "betydligt tunnare" design med ett aluminiumchassi istället för en ram i titan som Apples Pro-modeller. Nyhetsbyrån hävdar också att enheten kommer att få en smalare Dynamic Island, möjligen på grund av Apples användning av en mindre "metalllins" för Face ID-systemet. Internt kodnamnet D23 beskrivs omdesignen som en stor förändring som liknar iPhone X.

Mindre skärm

De första detaljerna om enhetens skärmstorlek kom från Haitong International Securities analytiker Jeff Pu, som sa att den skulle vara 6,6 tum. Men enligt Display Supply Chain Consultants (DSCC) analytiker Ross Young kommer den att ha en 6,55-tums skärm. Som jämförelse har iPhone 15 Plus en 6,7-tums skärm. Apple sägs fortfarande testa olika designs för den tunnare telefonen, så skärmstorleken kan fortfarande ändras innan lanseringen.

Flyttade kameror

Informationen hävdade att iPhone 17 "Slim" kommer att ha kameror placerade på platser som vi inte har sett tidigare på en iPhone. Enligt en rapport från maj kunde de bakre kamerorna flyttas till enhetens "översta mitten". Vissa Android-telefoner som Googles Pixel 8 Pro har bakre kameror i en top-center position, men Apples iPhone kamerasystem har funnits i det övre vänstra hörnet sedan 2007 års modell.

Anti-reflekterande beläggning

Alla iPhone 17-modeller kommer att ha en antireflexskärm som är mer reptålig än Apples Ceramic Shield som finns på iPhone 15-modellerna, enligt den kinesiska Weibo-läckaren Instant Digital . Det yttre glaset på iPhone 17-serien sägs ha ett "superhårt antireflexskikt" som är "mer reptåligt". Det är inte klart om Apple planerar att använda Gorilla Glass Armor som Samsung använder i sin Galaxy S24 Ultra, men beskrivningen av Cornings senaste teknik stämmer överens med ryktena.

ProMotion-teknik

Enligt The Elec kommer alla iPhone 17-modeller att ha OLED-skärmar med lågenergibakplansteknologi, vilket för första gången ProMotion till Apples icke-Pro iPhone-modeller. ProMotion låter skärmen uppdateras upp till 120Hz för smidigare rullning och videoinnehåll vid behov. ProMotion låter också skärmen uppdateras ner till en mer energieffektiv frekvens så låg som 1Hz, vilket är anledningen till att iPhone 15 Pro-skärmar har en alltid-på-funktion som visar låsskärmens klocka, widgets, aviseringar och bakgrundsbilder även när enheten är låst.

Förbättrad selfiekamera

Enligt Apple-analytikern Ming-Chi Kuo kommer hela iPhone 17-serien att ha en 24-megapixel främre kamera med ett sexelementsobjektiv. iPhone 14 och 15 har en 12-megapixel frontkamera med fem plastlinselement, och årets iPhone 16-serie förväntas ha samma hårdvara. Den uppgraderade upplösningen på iPhone 17 kommer att tillåta foton att behålla sin kvalitet även när de beskärs eller zoomas in, medan det större antalet pixlar kommer att fånga finare detaljer. Uppgraderingen till ett objektiv med sex element bör också förbättra bildkvaliteten något.

Interna uppgraderingar

Haitong-analytikern Jeff Pu hävdar att iPhone 17 "Slim" kommer att ha 8 GB RAM jämfört med 6 GB RAM på iPhone 15 Plus. Det är värt att notera att alla kommande iPhone 16-modeller förväntas vara utrustade med 8 GB RAM – ett hårdvarukrav för Apple Intelligence på enheten. Enligt The Information ska enheten även utrustas med Apples A19-chip.

Högre pris

Informationen rapporterade att den tunnare iPhone 17 kan ha ett högre pris än Pro Max-modellen, som för närvarande börjar på 11 788 DKK , vilket tyder på att enheten skulle bli den nya toppmodellen i sortimentet, bättre än iPhone 17 Pro Max. Om så är fallet kan "iPhone Slim" sluta bli "iPhone Ultra", vilket har ryktats i flera år.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar