Selv-udviklere-på-kigge-langt-efter-den-store-Siri-opdatering We❤️Apple.dk

Även utvecklare på jakt efter den stora Siri-uppdateringen

När iOS 18 landar kommer vi att uppleva en av de viktigaste uppgraderingarna till Siri någonsin. Men trots spänningen måste vi beväpna oss med tålamod, eftersom de mest betydande förbättringarna av Siri inte kommer att finnas tillgängliga förrän våren 2025. Låt oss dyka in i vad den här uppgraderingen innebär och vad vi kan förvänta oss av Siri i framtiden.

Siri blir mer mänsklig och kontextuell

En av de mest spännande nyheterna är att Siri kommer att ha en mycket mer mänsklig förståelse av sammanhang. Detta innebär att Siri äntligen kommer att kunna hantera komplexa och naturliga kommandon som:

"Skicka bilderna från festen i lördags till Josh."

“Ställ in en påminnelse för—ingen väntan, ställ in ett alarm på 5 minuter. Faktiskt, gör det 10 minuter."

"Tänd lampan i sovrummet," följt av, "Och dämpa den till 50 %."

Denna förmåga att förstå och följa upp tidigare kommandon gör Siri mycket mer användbar i vardagen  .

Integration med ChatGPT

En annan stor nyhet är att Siri kommer att integrera ChatGPTs kunskapsbas. Detta innebär att Siri kan dra nytta av ChatGPT:s omfattande kunskap för att svara på komplexa frågor som går utöver Siris nuvarande möjligheter. Denna integration kräver användarens tillåtelse, men kommer sedan att fungera sömlöst och ge tillgång till djupgående information utan att behöva växla mellan appar  .

Nya sätt att aktivera Siri

Med iOS 18 kan Siri aktiveras genom att dubbelklicka på undersidan av din iPhone eller iPad, där Home-indikatorn finns. Detta gör det lättare att göra frågor utan att tala högt, vilket kan vara användbart i många situationer. När du använder röstkommandon kommer Siri nu att visas som ett glödande band runt kanterna på skärmen, och ersätter den tidigare flytande Siri-ikonen.

Förbättringar i Personal Assistant-funktioner

Med Apple Intelligence blir Siri ännu bättre på att agera personlig assistent. Siri kommer nu att kunna förstå och agera utifrån kontextuell information från din enhet, såsom meddelanden, e-postmeddelanden eller låtar du har lyssnat på. Det betyder att du kan be Siri att "Hämta den där artikeln om Malibu från min läslista" eller "Skicka bilderna från festen till Josh" så vet Siri exakt vad du menar.

Startschema och betatillgänglighet

Även om iOS 18 kommer att lanseras i höst kommer de mest avancerade Siri-funktionerna inte att finnas tillgängliga förrän i januari 2025 i en betaversion för utvecklare. Den offentliga lanseringen av dessa funktioner förväntas ske runt våren 2025 som en del av en iOS 18.4-uppdatering  .

Andra nyckelfunktioner i iOS 18

Utöver Siri-uppgraderingarna erbjuder iOS 18 även ett antal andra spännande funktioner som drivs av Apple Intelligence:

Skrivverktyg : Möjlighet att skriva om, korrekturläsa och sammanfatta text över olika appar.

Bildlekplats : Skapa roliga bilder på några sekunder med stilar som animation, illustration eller skiss.

Minnen i foton : Skapa berättelser baserade på dina foton och videor med automatiskt genererade teman och kapitel  .

Expertbedömning och Framtidsperspektiv

Enligt experter kan denna uppgradering av Siri och introduktionen av Apple Intelligence leda till en betydande ökning av iPhone-försäljningen. Apple förväntar sig att många användare ska uppgradera sina enheter för att få tillgång till de nya AI-funktionerna, vilket kan skapa en ny supercykel för iPhone-försäljning.

Slutsats

Även om vi måste vänta lite längre på de fulla fördelarna med nya Siri, är det tydligt att Apple har stora planer på att göra Siri mer intelligent och användbar än någonsin tidigare. Håll utkik efter uppdateringar från We❤️Apple.dk för de senaste nyheterna och analyserna om iOS 18 och Siri-uppgraderingen.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar