Apple-Afviser-Samarbejde-med-Meta-og-Satser-på-OpenAI-til-iOS-18 We❤️Apple.dk

Apple avvisar samarbete med Meta och satsningar på OpenAI för iOS 18

Apple avvisade nyligen ett samarbete med Meta för att integrera deras AI-chatbot i kommande iOS 18. Istället har Apple valt att ingå ett avtal med OpenAI om att integrera ChatGPT i deras operativsystem. Detta beslut markerar ett viktigt steg i Apples strategi att förbättra dess AI-kapacitet och säkerställa användarnas integritet.

Apple och Meta: Varför avvisades samarbetet?

Enligt en rapport från Bloomberg hade Apple och Meta inledande diskussioner om att integrera Metas AI-chatbot, men Apple valde bort affären. En av huvudskälen till detta beslut var Apples oro över Metas integritetspolicy. Apple har länge varit känt för att prioritera användarnas integritet, och det är tydligt att Metas praxis inte uppfyllde Apples standarder  .

Apple och OpenAI: A Strategic Partnership

Under WWDC 2024 tillkännagav Apple sitt partnerskap med OpenAI, vilket innebär att integrera ChatGPT i Siri och Apple Intelligence på iOS 18. När Siri inte kan svara på en fråga kommer användarna att tillfrågas om de vill att ChatGPT ska hjälpa till. Detta partnerskap gör det möjligt för Apple att erbjuda den bästa AI-chatboten som är tillgänglig för sina användare  .

Apple har uppgett att de kommer att fortsätta lägga till fler AI-plattformar i framtiden så att användare kan välja den lösning som passar dem bäst. Detta inkluderar potentiella framtida avtal med Google, även om ingen överenskommelse ännu har uppnåtts.

Funktioner i Apple Intelligence

Apple Intelligence, som kommer att vara en del av iOS 18, iPadOS 18 och macOS Sequoia, kommer att erbjuda ett antal nya AI-funktioner. Dessa funktioner kommer först att vara tillgängliga på engelska i USA och kommer att kräva en iPhone 15 Pro, iPad eller Mac med ett M1-chip eller senare. Ytterligare språk och regioner kommer att stödjas gradvis över tiden  .

Fokus på integritet och hastighet

Mycket av iOS 18:s AI-funktioner kommer att drivas av Apples egna datacenter med Apple Silicon-processorer, vilket innebär att de flesta funktioner kommer att utföras direkt på enheten. Detta ger både hastighetsfördelar och bättre integritetsskydd, eftersom data inte behöver skickas till externa servrar.

Slutsats

Apples beslut att avvisa Meta och istället samarbeta med OpenAI understryker deras engagemang för att skydda användarnas integritet och leverera de bästa AI-lösningarna. Med integrationen av ChatGPT i Siri och Apple Intelligence ser framtiden för iOS 18 mycket lovande ut.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar