iOS-18-Bringer-RCS-til-iPhone-men-det-er-måske-ikke-klar-til-brug-med-det-samme We❤️Apple.dk

iOS 18 ger RCS till iPhone, men den kanske inte är redo att användas direkt

Apple har officiellt meddelat att iOS 18 kommer att ge stöd för RCS (Rich Communication Services) till iPhone. Detta avslöjades på WWDC 2024 och markerar en stor förändring i hur iPhone-användare kan kommunicera med Android-användare. RCS lovar förbättrad meddelandehantering med funktioner som ljud, större mediefiler, läskvitton och skrivindikatorer. Men trots denna spännande nyhet finns det flera detaljer som kan påverka när och hur iPhone-användare kommer att kunna dra nytta av RCS.

RCS kommer till iPhone med iOS 18

Designad för att ersätta det gamla SMS-protokollet, erbjuder RCS ett antal funktioner som påminner om de som iMessage-användare redan känner till och älskar. Även om RCS-meddelanden fortfarande kommer att visas med gröna bubblor, kommer "Meddelanden"-appen att visa taggen "Textmeddelande – RCS" i konversationen, vilket gör det lättare att identifiera RCS-meddelanden.

Tillgänglighet och begränsningar

Tyvärr visar det sig att den här funktionen inte är tillgänglig för alla beta-användare av iOS 18 ännu. Den första betaversionen av iOS 18 visade inga tecken på RCS, men den andra betaversionen lade till en ny RCS-knapp i inställningarna för vissa användare. Detta har skapat förvirring bland betatestare då alla inte har tillgång till funktionen och för vissa fungerar den inte trots att knappen aktiverats.

Enligt 9to5Mac beror RCS-stöd på iPhone på samarbetet mellan Apple och deras operatörspartner för att uppdatera paketen som levereras med iOS. För närvarande har bara ett fåtal operatörer som AT&T och T-Mobile i USA uppdaterat sina paket för att stödja RCS på iPhone. Detta innebär att de flesta beta-användare förmodligen inte kommer att kunna testa den här nya funktionen innan den offentliga lanseringen  .

Varför Apple har antagit RCS nu

Apple har mött press från både Google och Samsung att ta till sig RCS i flera år. Google har kört kampanjer och annonser för att övertyga Apple att stödja denna standard. En av de betydande anledningarna till Apples beslut kan vara regulatoriskt tryck, särskilt från EU, som har arbetat med lagar som kräver mer interoperabilitet mellan olika enheter och plattformar. Genom att anta RCS visar Apple en vilja att stödja en universell meddelandestandard, vilket kan motverka ytterligare regulatoriska utmaningar  .

RCS globala perspektiv och säkerhet

Även om RCS erbjuder många förbättringar, finns det också vissa bekymmer. Apples implementering av RCS kommer inte att inkludera end-to-end-kryptering som iMessage, vilket innebär att säkerheten för RCS-meddelanden inte kommer att vara lika hög som iMessages. Apple har dock sagt att de kommer att arbeta med GSM Association för att förbättra säkerheten för RCS i framtiden.

Framtiden för RCS på iPhone

RCS-stöd förväntas vara tillgängligt för alla iPhone-användare med den offentliga lanseringen av iOS 18 i september. Hur snabbt användare kan börja använda RCS beror dock på hur snabbt deras operatörer kan uppdatera sina nätverk för att stödja denna funktion. För många användare utanför USA kommer det sannolikt att ta längre tid, eftersom lokala operatörer också behöver lägga till stöd för RCS.

RCS iOS 18

Slutsats

Introduktionen av RCS för iPhone med iOS 18 är en viktig utveckling som lovar att förbättra kommunikationen mellan iPhone- och Android-användare. Även om det finns vissa utmaningar och begränsningar i de tidiga stadierna, visar Apples beslut att anta RCS en vilja att gå mot en mer öppen och interoperabel framtid. Håll utkik efter fler uppdateringar när vi närmar oss den offentliga lanseringen av iOS 18.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar