watchOS-11-fjerner-Siri-uret-fra-Apple-Watch We❤️Apple.dk

watchOS 11 tar bort Siri-klockan från Apple Watch

Under flera år har Apple Watch-användare njutit av den smarta och personliga urtavlan Siri, som först introducerades med watchOS 4 2017. Siri-klockan har erbjudit dynamiska uppdateringar baserade på tid, plats och användarens dagliga aktiviteter. Men med den senaste uppdateringen, watchOS 11, säger Apple adjö till Siri-urtavlan och introducerar en ny, smartare Smart Stack.

Vad är Smart Stack?

Smart Stack är en ny funktion som automatiskt visar widgets baserat på tid, plats och användarbeteende. Smart Stack kan till exempel visa en Shazam-widget när musik upptäcks i närheten, eller en Live Activities-widget för att hålla reda på sportresultat eller Uber-ankomster. Denna nya funktion ersätter många av de uppgifter som tidigare utförts av Siri-urtavlan.

Varför togs Siri-urtavlan bort?

Siri-urtavlan har varit en integrerad del av Apple Watch i sex generationer, men den har inte fått några större uppdateringar de senaste åren. Introduktionen av Smart Stack i watchOS 10 gjorde Siri-urtavlan överflödig, eftersom båda systemen använder en liknande vertikal rullningsfunktion för att visa information. Smart Stack erbjuder ett mer modernt och intuitivt sätt att interagera med klockan, vilket har lett till att Siri-urtavlan har gått i pension.

Nya funktioner i watchOS 11

Förutom borttagningen av Siri-urtavlan, ger watchOS 11 ett antal nya funktioner och förbättringar:

1. Förbättrad hälsospårning :

 Training Load : Utvärdering av träningsintensitet med hjälp av olika parametrar som ålder, vikt och GPS-data för att optimera träningsrutinerna.

 Cykelspårning : Utökade funktioner för att stödja gravida användare, inklusive loggning av graviditetens framsteg och symtom.

 Vitals App : Ny app som visar mer detaljerad hälsodata.

2. Interaktiva widgets :

• Widgets kan nu interagera direkt med användaren från Smart Stack. Du kan till exempel få vädervarningar före en storm eller se kommande träningspass direkt på klockan.

3. Förbättrad användarupplevelse :

 Fotourtavla : Använder maskininlärning för att välja och markera de bästa fotona baserat på estetik och komposition, samt dynamiska bildvyer.

 Offlinenavigering : Apple Maps erbjuder nu offlinerutter i amerikanska nationalparker och anpassade promenader med sväng-för-sväng-anvisningar.

4. Nya anslutningsalternativ :

 Tap to Cash : Möjlighet att överföra Apple Cash genom att helt enkelt hålla Apple Watch nära en annan enhet.

 Ultrabredbandsnycklar : Lås upp dörrar automatiskt när du närmar dig, utan att behöva röra vid låset.

Kompatibilitet och tillgänglighet

watchOS 11 är kompatibel med Apple Watch Series 6, 7, 8 och 9, samt första och andra generationens Apple Watch Ultra och SE. Uppdateringen förväntas släppas i september, men kan redan testas i utvecklarbetan.

Slutgiltiga tankar

Även om Siri-urtavlan nu är ett minne blott, har watchOS 11 ett antal spännande nya funktioner och förbättringar som gör Apple Watch ännu mer användarvänlig och funktionell. 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar