visionOS-2-Et-Kæmpe-Skridt-Fremad-for-Apple-Vision-Pro We❤️Apple.dk

visionOS 2: Ett gigantiskt steg framåt för Apple Vision Pro

Nya funktioner och förbättringar i visionOS 2

Apples Vision Pro lanserades för mindre än fem månader sedan och får en betydande uppdatering med visionOS 2. Den här uppdateringen ger ett antal nya funktioner och förbättringar som lovar att göra upplevelsen med Apples rumsliga datorheadset ännu bättre.

En hand som sträcker ut handen nedåt, med den nya Control Center-widgeten svävande ovanför den som visar tiden, batteriet och Wi-Fi i ett modernt rum med ett träbord

En av de mest anmärkningsvärda förbättringarna i visionOS 2 är navigering. Tidigare kunde det vara svårt att nå den digitala kronan längst upp på skärmen, särskilt efter långvarig användning. Apple har löst detta problem genom att introducera en ny handgest som gör det möjligt att navigera mer naturligt och intuitivt. Genom att titta på din hand dyker en liten cirkel upp, och med en lätt beröring med fingret kan du snabbt återgå till startskärmen. När du vrider på handen avslöjas ett minikontrollcenter som visar batteristatus, Wi-Fi och volym, som kan justeras genom att nypa och dra.

En vit Bora Bora-strand med palmer som tittar in från sidorna och visionOS-ikoner som svävar i mitten.

Miljöer i visionOS 2

Apple Vision Pro lanserades med flera verklighetstrogna miljöer, men två av dem, Lake Vrangla och "beach", markerades som "kommer snart." Med visionOS 2 introduceras Bora Bora, vilket ger användarna en fantastisk animerad strandupplevelse. Denna miljö har vågor som slår mot stranden, palmer som vajar och ljudet av skvalpande vatten, vilket skapar en lugnande atmosfär.

Förbättrad tangentbordsintegration

En annan viktig förbättring är den förbättrade tangentbordsintegrationen i miljöerna. Tidigare var tangentbordet dolt, men nu kommer det att synas genom miljöerna, vilket gör det lättare att skriva och interagera med applikationer.

Händer som håller en vit datormus och en Apple Vision Pro på en vit yta

Para ihop mus och styrplatta

visionOS 2 gör det också möjligt att para ihop valfri Bluetooth-mus eller styrplatta med Vision Pro, inklusive Apples Magic Mouse. Detta öppnar upp för en mer flexibel och användarvänlig upplevelse, särskilt för dem som föredrar att använda en mus för navigering och kontroll.

Skärmspegling och nya upplösningar

En av de mest efterlängtade funktionerna i visionOS 2 är de nya skärmupplösningarna för att spegla din Mac. Tidigare var användarna begränsade till en enda liten skärm när de speglade sin Mac. Med den här uppdateringen kan du nu välja mellan bred eller ultrabred upplösning, vilket motsvarar två 4K-skärmar sida vid sida. Detta skapar en mer naturlig och omslutande upplevelse genom att böja skärmen runt dig och applicera foveated rendering på kanterna.

En kvinna som sitter vid ett skrivbord mitt i ett rum iförd Vision Pro och en stor virtuell Mac-skärm som böjer sig runt hennes huvud

Förbättringar i appen Foton

VisionOS 2 ger också en uppdaterad Photos-app till Vision Pro. Även om appen inte ser mycket annorlunda ut, har den fått flera förbättringar, inklusive möjligheten att se 2D-bilder som rumsliga bilder. Detta fungerar med alla typer av foton och även äldre foton får nytt liv med den här funktionen. SharePlay är också integrerat så att du kan dela dina minnen med vänner och familj i en interaktiv upplevelse.

Använda SharePlay i Vision Pro med den nya appen Foton öppen och ett 3D-foto visas medan en persona av en kvinnas huvud svävar till höger

Fler nyheter i visionOS 2

Utöver de stora förändringarna ger visionOS 2 ett antal mindre men viktiga uppdateringar. Gästläget kommer nu ihåg hand- och ögondata från den senaste användaren, vilket eliminerar behovet av kalibrering varje gång. Multi-view låter dig se upp till fem matcher samtidigt i apparna Major League Soccer och Major League Baseball. Vision Pro kan också fungera som en AirPlay-mottagare, vilket gör att ljud eller video kan castas direkt till headsetet.

Tillgänglighet och lansering

VisionOS 2 kommer att lanseras hösten 2024, tillsammans med Apples andra stora mjukvaruuppdateringar. Denna uppdatering kommer vid en tidpunkt då Apple utökar tillgängligheten av Vision Pro till nya marknader, inklusive Kina, Hongkong, Japan, Singapore, Australien, Kanada, Frankrike, Tyskland och Storbritannien, som alla kommer att ha enheten tillgänglig av mitten av juli.

Slutsats

Med visionOS 2 fortsätter Apple att visa sin vision för framtida rumsliga 3D-miljöer. Även om det höga priset på Vision Pro inte kommer att motiveras av alla, kommer den här uppdateringen att ge många glädjeämnen till befintliga ägare och framtida modeller. Vi ser fram emot att se hur användare kommer att reagera på dessa nya funktioner och förbättringar.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar