Siri-kan-aktivere-Night-Shift-på-Apple-Watch We❤️Apple.dk

Siri kan aktivera Night Shift på Apple Watch

En dold funktion på Apple Watch

Spännande nyheter för Apple Watch-användare: Siri kan nu aktivera Night Shift på din Apple Watch. Detta upptäcktes nyligen av en användare på Reddit. Genom att be Siri att aktivera Night Shift kommer skärmen att anta en dämpad gul nyans som minskar exponeringen för blått ljus  .

Vad är Night Shift?

Night Shift är en funktion som först introducerades på iOS-enheter för att minska mängden blått ljus som sänds ut av skärmen på natten. Detta hjälper till att förbättra sömnkvaliteten genom att minska den stimulans som blått ljus kan ge. Funktionen finns nu även på Apple Watch, men endast via Siri.

Hur man aktiverar Night Shift

Att aktivera Night Shift på Apple Watch kan endast göras via Siri. Det finns inget alternativ att aktivera funktionen i Apple Watch-inställningarna eller någon annanstans på enheten. Siri nämner att schemalägga Night Shift i appen Inställningar, men detta är inte ett alternativ i den aktuella versionen av watchOS 10 eller watchOS 11.

Kompatibilitet och tillgänglighet

Night Shift verkar vara en ny funktion som kan vara knuten till watchOS 11, men den är inte begränsad till enheter som kör watchOS 11. Funktionen testades och fungerade på en Apple Watch Series 9 med watchOS 10 installerat. Det verkar dock som om funktionen inte är tillgänglig på äldre modeller som Series 5 och lägre.

Framtida uppdateringar

Möjligheten att aktivera Night Shift utan en tillhörande inställning tyder på att det kan vara en funktion som introducerats av misstag, och en faktisk knapp för att aktivera den här funktionen kan komma i en framtida uppdatering av watchOS 11 eller en kommande uppdatering av watchOS 10.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar