Hurtig levering og gratis retur

Apple har alltid varit känt för att erbjuda sömlösa upplevelser, och deras AirPods är inget undantag. Introduktionen av AirPods 2016 revolutionerade hur vi parade ihop trådlösa tillbehör med våra iPhones och iPads. Nu med iOS 18 utökar Apple denna intuitiva installationsprocess till tillbehör från tredje part genom ett nytt API som heter AccessorySetupKit.

Vad är AccessorySetupKit?

AccessorySetupKit är ett nytt API i iOS 18 som låter tredjepartstillverkare erbjuda samma enkla installationsupplevelse som vi känner från AirPods och AirTag. När en iPhone eller iPad med iOS 18 och lämplig app upptäcker ett kompatibelt tillbehör, visas ett popup-fönster automatiskt för att bekräfta ihopparningen. En knapptryckning och systemet hanterar all nödvändig Bluetooth- eller Wi-Fi-anslutning utan att användaren behöver ge behörigheter manuellt.

Fördelar med det nya API:et

1. Enkel installation : Användare behöver inte längre navigera manuellt genom Bluetooth- och Wi-Fi-inställningar för att para ihop sina tillbehör. Detta gör hela processen snabbare och mer användarvänlig.

2. Förbättrad integration : Med AccessorySetupKit kan tillbehör från tredje part uppnå en integration som tidigare endast reserverats för Apple-produkter. Detta kan innefatta allt från hörlurar till smarta hemenheter.

3. Automatiserade behörigheter : Användare behöver inte längre ge individuella behörigheter till Bluetooth och Wi-Fi för varje tillbehör. Detta hanteras automatiskt av systemet.

Nya funktioner med iOS 18

Förutom AccessorySetupKit introducerar iOS 18 även andra spännande uppdateringar som ger utvecklare fler verktyg för att skapa en mer anpassad användarupplevelse. Till exempel kan utvecklare nu skapa sina egna växlar för kontrollcenter, vilket gör att appfunktioner kan styras direkt från kontrollcentret utan att öppna appen. En annan stor nyhet är LockedCameraCapture API, som ger kameraappar från tredje part samma privilegier som Apples egen Camera-app när den läggs till på låsskärmen.

Vad kan vi förvänta oss?

Medan AccessorySetupKit och de andra nya API:erna i iOS 18 erbjuder spännande möjligheter, kommer det att kräva att både tredjepartsappar och tillbehör uppdateras för att stödja dessa funktioner. Vi kan förvänta oss att se dessa uppdateringar implementerade under hösten när iOS 18 officiellt lanseras. En betaversion av iOS 18 är redan tillgänglig för utvecklare, och en offentlig betaversion kommer att släppas nästa månad.

Seneste nyheder

Visa alla

Qualcomm ønsker at købe Intel, da PC-producenter skifter fra x86 til ARM.

Qualcomm vill köpa Intel när PC-tillverkarna byter från x86 till ARM.

De senaste nyheterna på teknikscenen är att Qualcomm planerar att förvärva Intel. Detta enorma steg kommer i en tid då PC-tillverkarna alltmer går bort från x86-arkitekturen mot ARM. Men vad betyder detta egentligen för marknaden och vad kan vi förvänta oss i framtiden? Välkommen till en djupgående analys av denna potentiella sammanslagning och varför den är av stor betydelse för både PC- och chipindustrin.

Läs mer

iOS 18: Sådan låser og skjuler du apps på iPhone

iOS 18: Hur man låser och döljer appar på iPhone

Med lanseringen av iOS 18 kommer ett antal nya och spännande funktioner, inklusive möjligheten att låsa och dölja appar på din iPhone. I den här artikeln på We❤️Apple.dk kommer vi att gå igenom steg-för-steg hur du gör. Vi täcker allt från installation till praktisk användning, så att du är väl rustad att skydda din privata data.

Läs mer

Gentler Streak er nu klar til iOS 18 med farvede ikoner og widgets

Gentler Streak är nu redo för iOS 18 med färgade ikoner och widgets

Gentler Streak har uppdaterats för iOS 18 med tonade ikoner och widgets som ger en mer intuitiv och estetisk upplevelse. Uppdateringen erbjuder också förbättrad användarvänlighet, kompatibilitet med befintliga data och integration med andra hälso- och träningsappar. Läs mer om uppdateringen på We❤️Apple.dk.

Läs mer