Microsoft-Udsætter-Kontroversiel-Recall-AI-Funktion-på-Ubestemt-Tid We❤️Apple.dk

Microsoft stänger av den kontroversiella AI-funktionen för återkallelse på obestämd tid

Microsoft har haft några turbulenta veckor efter introduktionen av deras nya Copilot+-datorer , som är centrerade kring artificiell intelligens (AI). En av de mest omdiskuterade funktionerna, Recall, kallades snabbt som en "säkerhetskatastrof" av experter. Efter en hel del kritik har Microsoft nu beslutat att skjuta upp lanseringen av Recall på obestämd tid och genomföra flera betydande förändringar.

Bakgrund och kritik

Recall är utformad för att ta regelbundna skärmdumpar av användaraktivitet och skapa en sökbar tidslinje med hjälp av AI. Funktionen lanserades ursprungligen som en del av Microsofts Copilot+-datorer, men mötte snabbt motstånd från säkerhetsexperter och användare som var oroade över integriteten och säkerheten för konstant övervakning.

Kevin Beaumont, en välkänd cybersäkerhetsexpert, upptäckte att Recall-databasen ursprungligen lagrades i vanlig text, vilket gjorde den sårbar för skadliga attacker. Detta, tillsammans med oro från andra säkerhetsexperter, ledde till en våg av negativ publicitet och krav på förändringar.

Microsofts svar och ändringar

Som svar på kritiken har Microsoft gjort flera betydande ändringar för att förbättra säkerheten och integriteten kring Recall. För det första kommer Recall nu att vara en opt-in-funktion istället för opt-out, vilket innebär att användare måste aktivt välja att aktivera funktionen under installationen av Windows 11.

För att säkerställa dataintegritet och säkerhet har Microsoft infört flera lager av skydd. Detta inkluderar "just-in-time"-dekryptering, där ögonblicksbilder endast dekrypteras efter att användaren autentiserat sig med Windows Hello. Dessutom kan användare nu pausa Recall, filtrera vilka applikationer och webbplatser som tas ögonblicksbilder av, och de kan inaktivera funktionen när som helst.

Här är det reviderade Microsoft-blogginlägget som beskriver nyheterna:

Idag kommunicerar vi ytterligare en uppdatering av Recall-funktionen (förhandsgranskning) för Copilot+-datorer. Recall kommer nu att övergå från en förhandsvisningsupplevelse som var allmänt tillgänglig för Copilot+-datorer den 18 juni 2024, till en förhandsvisning som endast kommer att vara tillgänglig i Windows Insider Program (WIP) under de kommande veckorna. Efter att ha fått feedback om Recall från vår Windows Insider Community, som vi vanligtvis gör, planerar vi att göra Recall (förhandsgranskning) tillgänglig för alla Copilot+-datorer snart.

Vi justerar releasemodellen för Recall för att dra nytta av expertis från Windows Insider-communityt för att säkerställa att upplevelsen uppfyller våra höga standarder för kvalitet och säkerhet. Detta beslut är baserat på vårt åtagande att leverera en pålitlig, säker och robust upplevelse för alla kunder och att söka ytterligare feedback innan funktionen görs tillgänglig för alla Copilot+ PC-användare.

Vad betyder detta för användare?

Även om Recall fortfarande är tillgänglig som en del av Windows Insider-programmet, har den offentliga lanseringen skjutits upp på obestämd tid. För användare som ser fram emot att prova funktionen kommer den att kräva registrering i Insider-programmet, där feedback från användare kommer att användas för att ytterligare förbättra funktionens säkerhet och användbarhet.

Microsoft har upprepade gånger betonat sitt engagemang för att tillhandahålla en säker och pålitlig användarupplevelse. Copilot+-datorer kommer att vara utrustade med avancerade firmware-skydd och Pluton-säkerhetsprocessorn, som arbetar enligt Zero Trust-principerna för att minimera risken för datastöld.

Framtiden för Recall

Även om det inte finns någon konkret tidslinje för när Recall kommer att lanseras offentligt, är det tydligt att Microsoft är dedikerade till att vidta alla nödvändiga åtgärder för att säkerställa att funktionen uppfyller de högsta säkerhetsstandarderna. Detta inkluderar löpande feedback från Windows Insider Community och ytterligare justeringar baserat på användarupplevelser och expertutvärderingar.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar