iPhone-16-Nyheder-og-Udfordringer-med-Pro-Max-Skærmene We❤️Apple.dk

iPhone 16: Nyheter och utmaningar med Pro Max-skärmarna

Apple är fortfarande inte nöjda med iPhone 16 Pro Max-skärmarna: resten av modellerna går i produktion

Apple har officiellt gett grönt ljus till sina tre leverantörer av OLED-paneler att påbörja massproduktion av skärmarna för tre av de fyra iPhone 16-modellerna. Det verkar dock som att Cupertino-jätten ännu inte är nöjd med testproduktionen av skärmarna till iPhone 16 Pro Max.

Massproduktion av de flesta iPhone 16-skärmar

Enligt rapporter från The Elec kommer årets produktion att fördelas mellan tre leverantörer:

Samsung producerar skärmar för alla fyra iPhone 16-modellerna.

LG producerar skärmar för iPhone 16 Pro och Pro Max.

BOE producerar skärmar för iPhone 16 och iPhone 16 Plus.

Apple har auktoriserat Samsung och LG att påbörja massproduktion av iPhone 16 Pro-skärmar. Detsamma förväntas för BOE för de två basmodellerna, även om detta inte har bekräftats uttryckligen.

Fördröjning med iPhone 16 Pro Max-skärmar

Rapporterna indikerar att Apple ännu inte har godkänt massproduktionen av skärmarna till iPhone 16 Pro Max. Godkännandet av dessa OLED-skärmar från Samsung Display och LG Display väntas dock snart. Samsung förväntas få godkännande senare i veckan, medan LG kanske inte klarar kvalitetskontrollen förrän i mitten av juni.

Utmaningar med Pro Max-skärmarna

Det är oklart varför skärmarna till Pro Max har varit en större utmaning för de två koreanska företagen. Det har rapporterats att Apple använder en ny ultratunn ramsteknik känd som Border Reduction Structure (BRS), som leverantörer har upplevt överhettningsproblem med. Det kan vara så att Samsung och LG tyckte att denna teknik var särskilt utmanande med Pro Max-skärmarna.

Uppdateringar av storlek och design

iPhone 16 Pro och Pro Max ryktas ha 6,3-tums respektive 6,9-tumsskärmar, vilket gör dem något större än sina 6,1-tums och 6,7-tums föregångare. Dessa modeller blir också något högre och tyngre, men med oförändrad tjocklek. Dessutom kommer de att ha ett nytt bildförhållande på 19,6:9, vilket gör dem längre och smalare än tidigare modeller.

Förbättringar inom skärmteknik

Det finns rapporter om att de nya displayerna kommer att vara ljusare än tidigare modeller. Apple överväger att införliva teknik som både är mer energieffektiv och ger bättre ljusstyrka. Detta kommer dock att öka produktionskostnaderna och göra skärmen mindre ljus när den ses från sidan.

Kameraförbättringar

iPhone 16 Pro-modellerna förväntas också få betydande kameraförbättringar. Bland de mest anmärkningsvärda förändringarna är att båda modellerna kommer att få samma 5x zoom-tetraprismakamera som för närvarande är exklusiv för iPhone 15 Pro Max. Dessutom kommer Pro Max-modellen eventuellt få en ny "periscope ultra-long telephoto"-kamera, som kommer att ge ännu mer optisk zoom.

Andra tekniska uppgraderingar

iPhone 16 Pro-modellerna kommer sannolikt att stödja Wi-Fi 7, som erbjuder betydligt högre dataöverföringshastigheter jämfört med Wi-Fi 6E, och Qualcomms Snapdragon X75-modem, som kan uppnå 5G-nedladdningshastigheter på upp till 7,5 Gbps. Dessutom förväntas de nya modellerna ha förbättrad batterikapacitet och bättre termisk hantering tack vare nya batteridesigner och -material.

Slutsats

Medan majoriteten av iPhone 16-seriens skärmar nu är i produktion, arbetar Apple fortfarande med att finjustera skärmarna för Pro Max-modellen. Med ny teknik och förbättringar på väg, ser det ut som att iPhone 16-serien kommer att ta med ett antal spännande uppgraderingar till marknaden. Håll ett öga på We❤️Apple.dk för fler uppdateringar om de kommande iPhone 16-modellerna.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar