iOS-18-Tre-Nye-Funktioner-Du-Sandsynligvis-Ikke-Kender We❤️Apple.dk

iOS 18: Tre nya funktioner som du förmodligen inte känner till

Apple har officiellt tillkännagett iOS 18 på WWDC 2024, och även om många av de stora uppdateringarna lyftes fram under keynoten, finns det också några mindre kända men spännande nya funktioner. I den här artikeln kommer vi att utforska tre av dessa funktioner som avsevärt kan förbättra din användarupplevelse.

1. Förbättringar av FaceTime i lågdataläge

FaceTime har länge varit en av de mest använda funktionerna på iPhone, och med iOS 18 får den en betydande uppdatering i lågdataläge. Den här funktionen kommer nu att använda mer data när nätverksförhållandena är bra, vilket resulterar i förbättrad videokvalitet. Detta innebär att även om du är på ett svagt nätverk kommer FaceTime automatiskt att anpassa sig för att leverera bästa möjliga upplevelse utan att använda onödig bandbredd  .

2. Livefotoverifiering i Wallet-appen

En annan ny funktion i iOS 18 är den förbättrade säkerheten för Wallet-appen, särskilt när man lägger till ett ID. För att förhindra bedrägerier kan användare nu uppmanas att ta ett Live Photo som en del av verifieringsprocessen. Detta Live Photo analyseras av både enheten och Apple för att säkerställa att det verkligen är en levande person som gör verifieringen och att det är samma person som laddar upp fotot. Denna extra säkerhetsåtgärd hjälper till att skydda din personliga information och gör Wallet-appen ännu säkrare  .

3. Siris förbättrade prestanda i bilar utan CarPlay

För användare som ansluter sin iPhone till bilar utan CarPlay via Bluetooth, erbjuder iOS 18 en betydande förbättring av Siris ljudkvalitet. Det nya alternativet "Svara via mediakälla" gör det möjligt för Siri att leverera förbättrade röstsvar genom bilens mediakälla. Användare kan aktivera den här funktionen genom att gå till Inställningar > Siri & Sök > Siri Answers > När ansluten till bil Bluetooth. Detta säkerställer att Siris svar blir tydligare och mer förståeligt, vilket är särskilt användbart vid körning.

Andra anmärkningsvärda funktioner i iOS 18

Utöver ovanstående funktioner introducerar iOS 18 även ett antal andra förbättringar och nya funktioner:

AI-integration : iOS 18 introducerar fler AI-drivna funktioner, inklusive förbättrad Siri, automatiskt meddelandesvar och generativa AI-funktioner i foton och musik. Dessa AI-funktioner kommer dock huvudsakligen att vara tillgängliga på nyare iPhone-modeller som iPhone 15 Pro  .

Omdesignat kontrollcenter : iOS 18 erbjuder ett nytt, anpassningsbart kontrollcenter där användare kan ordna knappar och kontroller som de vill. Detta inkluderar också möjligheten att ta bort eller ordna om ficklampan och kameraknapparna på låsskärmen.

Förbättrad meddelandeapp : Med stöd för RCS (Rich Communication Services) är meddelanden mellan iPhone och Android-enheter nu rikare med funktioner som läskvitton och skrivindikatorer. Dessutom stöder Messages-appen nu schemalagda meddelanden och nya textformateringseffekter  .

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar