iOS-18-Sådan-ændrer-du-låseskærmskontroller-på-iPhone We❤️Apple.dk

iOS 18: Så här ändrar du låsskärmskontroller på iPhone

iOS 18 introducerar fler anpassningsalternativ än någonsin tidigare, och ett av de nya alternativen är möjligheten att ändra låsskärmskontrollerna på din iPhone. Med över 50 alternativ för att byta ut ficklampan och kameraknappen finns det nu en flexibilitet som många användare kommer att uppskatta. Här är en detaljerad guide om hur du ändrar dina låsskärmskontroller och vilka fördelar det ger.

Vad är nytt i iOS 18?

iOS 18 låter dig ändra de nedre knapparna på låsskärmen för att utföra olika funktioner som att starta appar, aktivera tillgänglighetsfunktioner, ändra inställningar och mer. Det mest kraftfulla sättet att använda den här nya funktionen är genom att placera en genvägsknapp för en eller båda kontrollerna. Med appen Genvägar kan du skapa en knapp som kan göra nästan vad som helst.

Denna flexibilitet är ett utmärkt komplement till låsskärmswidgetarna och åtgärdsknappen på iPhone 15 Pro/Max.

Hur man ändrar låsskärmskontroller på iPhone i iOS 18


Följ dessa steg för att ändra dina låsskärmskontroller:

1. Se till att du kör iOS 18 beta på din iPhone.
2. Tryck länge på din iPhones låsskärm.
3. Tryck på Anpassa under låsskärmen du vill ändra.
4. Tryck på Låsskärm.
5. Tryck på ficklampan eller kameraikonen för att ta bort dem.
6. Tryck på ikonen + för att lägga till en ny kontroll för låsskärmen.
7. Tryck på Klar i det övre högra hörnet för att ställa in dina nya kontroller.

För de med en iPhone 15 Pro/Max med en åtgärdsknapp kan du hitta ett nytt kontrollalternativ i Inställningar > Åtgärdsknapp som innehåller många av de nya låsskärmsknappalternativen.

Tips för kontroller på låsskärmen


• Om du fortfarande vill ha snabb åtkomst till kameran, men vill ändra kameraknappen på låsskärmen, kan du fortfarande svepa från höger till vänster för att öppna den direkt (eller programmera din Action-knapp till Kamera på iPhone 15 Pro/Max) .



Visuell guide för att ändra kontroller på låsskärmen


När du har tryckt på ficklampan och kameraikonerna med minusikonen kan du trycka på +-ikonen för att lägga till dina nya kontroller. Du kan svepa genom de 61 alternativen eller använda det bekväma sökfältet högst upp. När du har gjort dina val trycker du på Klart i det övre högra hörnet och trycker sedan på låsskärmen en sista gång. Då är du redo!

Fler nyheter i iOS 18


• Dölj app- och widgetnamn på din startskärm: iOS 18 låter dig äntligen dölja app- och widgetnamn på din startskärm. Detta ger en renare och mer minimalistisk look.
• Uppgraderad ficklampa: Den uppgraderade iPhone-ficklampan i iOS 18 är ännu ljusare och kan nu justeras mer exakt.
• Redesigned Settings-appen: Inställningar-appen i iOS 18 har en helt ny design som gör det lättare att navigera och hitta de inställningar du behöver.
• Nytt lösenord-app: Den nya lösenordsappen i iOS 18 gör det enklare att hantera dina lösenord och säkra dina konton.
• Eye tracking på iPhone: iOS 18 introducerar också eye tracking, som kan användas för att navigera på din iPhone utan att röra skärmen.

Tack för att du läser vår guide om hur du ändrar låsskärmsknappar på iPhone i iOS 18! För mer information och nyheter om iOS 18 och andra Apple-produkter, besök We❤️Apple.dk.
Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar