iOS-18-Nye-Matematik-og-Konverteringsfunktioner-i-iPhone-s-Tastatur We❤️Apple.dk

iOS 18: Nya matematik- och konverteringsfunktioner i iPhones tangentbord

Apple har avslöjat iOS 18, och en av de mest spännande nya funktionerna är integrerade matematik- och konverteringsverktyg direkt i tangentbordet. Den här uppdateringen gör det möjligt för användare att utföra grundläggande matematiska beräkningar och omvandlingar utan att lämna den aktuella appen eller textfältet. Låt oss dyka in i de nya funktionerna och se hur de kan göra din iPhone-upplevelse ännu bättre.

Direkt matematik och omvandlingar på tangentbordet

Med iOS 18 kan du nu utföra matematiska beräkningar och omvandlingar direkt på tangentbordet. När du anger en ekvation eller en konvertering i ett textfält visar förslagstangenten ovanför tangentbordet automatiskt svaret. Du kan välja att infoga både ekvationen och resultatet eller bara resultatet i textfältet, vilket gör det otroligt bekvämt för snabba beräkningar och omvandlingar i farten.

Omvandlingar som stöds

Den nya konverteringsfunktionen täcker ett brett utbud av enheter och mått, inklusive valutor, temperaturer, längder, vikter, energi och mer. Detta eliminerar behovet av tredjepartsappar för konverteringar, vilket sparar tid och lagringsutrymme på din enhet.

Avancerad kalkylator-app

Förutom tangentbordsintegration har Calculator-appen i iOS 18 fått en rad nya funktioner. Den innehåller nu en historikfunktion som låter dig se och återanvända tidigare beräkningar, samt Math Notes, som låter dig skriva ekvationer direkt på skärmen och få dem lösta direkt. Detta är särskilt användbart för studenter och yrkesverksamma som arbetar med komplexa beräkningar.

Förbättrad användarupplevelse

iOS 18 ger också ett antal andra förbättringar som förbättrar den övergripande användarupplevelsen. Till exempel har kontrollcentret gjorts om och erbjuder nu möjligheten att anpassa layouten och funktionerna för att passa dina behov. Du kan skapa flera sidor med olika kontroller, vilket gör det lättare att komma åt de funktioner du använder mest.

Förbättringar i meddelanden och Safari

Meddelanden-appen har också fått ett uppsving med möjligheten att schemalägga meddelanden och lägga till nya animerade effekter till dina texter. Safari introducerar en ny höjdpunktsfunktion som lyfter fram viktig information på webbplatser, vilket gör det lättare att hitta det du letar efter.

Avancerad artificiell intelligens och integritet

Med introduktionen av Apple Intelligence, en AI-driven personlig assistent, blir Siri mer intuitiv och kapabel att hantera flera uppgifter samtidigt. Den här funktionen är dock begränsad till nyare enheter som iPhone 15 Pro och iPads med M-series-chips, där mycket av bearbetningen sker lokalt för att skydda användardata.

Slutsats

iOS 18 ger betydande förbättringar av både funktionalitet och användbarhet med sina nya matematiska och konverteringsfunktioner i tangentbordet, samt ett antal andra uppdateringar och nya funktioner. Dessa ändringar visar Apples engagemang för att förbättra användarupplevelsen och erbjuda mer integrerade och intuitiva verktyg.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar