iOS-18-Kalender-App-Designændringer-og-Integration-med-Påmindelser We❤️Apple.dk

iOS 18: Kalenderappdesignändringar och integration med påminnelser

Med lanseringen av iOS 18 har Apple introducerat en stor uppdatering av Kalender-appen, vilket ger både designförändringar och en eftertraktad integration med Påminnelser. Den här artikeln kommer att dyka in i de nya funktionerna och förbättringarna som iOS 18 ger Kalender-appen och vad användare kan förvänta sig.

Förbättrat användargränssnitt

En av de viktigaste ändringarna i Kalender-appen är det uppdaterade användargränssnittet. I månadsvyn visas nu månaden med stora, feta bokstäver uppe till vänster. Listan med händelser har ersatts av en ny knapp som låter användare välja mellan kompakt, staplad, detaljer och listvy.

detaljer kalendervy

Kompakt vy: Denna vy liknar standardvyn som användarna känner till från iOS 17, där händelser är markerade med prickar. Färgerna på prickarna anger nu vilken kalender de tillhör.

Staplad vy: I den här vyn visas varje dags händelser som långa, tunna piller ovanpå varandra, vilket ger en tydlig överblick över dagens aktiviteter.

Detaljerad vy: Denna nya vy visar titeln på varje händelse för hela månaden. En ytterligare funktion här är möjligheten att använda nyp för att zooma in och ut, vilket skapar mer eller mindre utrymme mellan dagarna för att visa mer detaljer. Den här åtgärden växlar också gradvis mellan vyerna Kompakt, Staplad och Detaljer.

Listvy: Denna vy är bekant för användarna och visar månaden med de valda dagshändelserna listade nedan.

påminnelser i kalendern

Förbättrad dagsvy

I dagsvyn kan användare nu växla mellan en endagsvy och en flerdagarsvy. Flerdagarsvyn ger information om alla dagens händelser såväl som alla kommande händelser för följande dag.

Integration med påminnelser

En av de mest efterfrågade funktionerna har nu blivit verklighet med integrationen av Påminnelser i Kalender-appen. När du trycker på +-ikonen i det övre högra hörnet visas ett "Nytt"-kort där du kan växla mellan flikarna "Händelse" och "Påminnelse". Påminnelser visas nu i dina kalendervyer, där du kan markera dem som kompletta.

När du trycker på en påminnelse får du en detaljerad skärm med påminnelsen som inkluderar den tillhörande listan och en länk för att se den påminnelsen i appen Påminnelser. Det finns också en Redigera-knapp i det övre högra hörnet av påminnelseinformationen som låter dig ändra allt om påminnelsen utan att lämna Kalender-appen.

Tillgänglighet och feedback

iOS 18 är för närvarande i betaversion för medlemmar av Apples utvecklarprogram, med en offentlig betaversion som kommer att följa i juli. Uppdateringen förväntas bli allmänt tillgänglig i september, men det bör noteras att Apple alltid kan göra ändringar i Kalender-appen baserat på feedback innan den slutliga releasen.

Med dessa nya funktioner och förbättringar verkar iOS 18 ge en betydande uppgradering till Kalender-appen, vilket gör det enklare och mer intuitivt för användare att hantera sin tid och sina uppgifter. Besök We❤️Apple.dk för att hålla dig uppdaterad med de senaste Apple-nyheterna och uppdateringarna.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar