iOS-18-Introducerer-Valg-af-Apple-TV-eller-HomePod-som-Foretrukken-Home-Hub We❤️Apple.dk

iOS 18 introducerar val av Apple TV eller HomePod som föredragen Home Hub

I den senaste iOS 18-uppdateringen har Apple introducerat en efterlängtad funktion som gör att användare kan välja mellan AppleTV och HomePod som deras föredragna Home Hub. Denna nya funktion gör det enklare och mer flexibelt att hantera ditt smarta hem via HomeKit. Läs vidare för att få all information om denna spännande uppdatering och hur den kan förbättra ditt dagliga liv.

Vad är en Home Hub?

En Home Hub är en central enhet som låter dig styra dina HomeKit-kompatibla enheter när du är borta från hemmet. Med en Home Hub kan du automatisera ditt hem, dela kontroll med andra och komma åt dina enheter på distans. Tidigare kunde man välja mellan AppleTV , HomePod och i Pad som Home Hub, men med iOS 18 blir AppleTV och HomePod de primära valen.

Hur man ställer in Apple TV som en Home Hub

Apple TV fungerar automatiskt som en Home Hub när den läggs till i HomeKit. För att säkerställa optimal prestanda bör du:

  1. Öppna Inställningar på din Apple TV.
  2. Välj Användare och konton och se till att ditt konto är valt under Standardanvändare.
  3. Gå tillbaka till Inställningar och välj AirPlay och HomeKit.
  4. Rulla ned till Rum och välj ett rum eller lägg till ett nytt.

Apple TV:s fördel som Home Hub är dess tillförlitlighet och förmåga att ansluta via Wi-Fi eller Ethernet, vilket säkerställer en snabb och stabil anslutning.

Hur man ställer in HomePod som Home Hub

HomePod och HomePod mini blir automatiskt Home Hubs när de ställs in. Följ dessa steg:

  1. Öppna Home-appen på din iPhone.
  2. Tryck på hemikonen i det övre vänstra hörnet.
  3. Välj Heminställningar.
  4. Rulla ned och tryck på Hubs & Bridges.
  5. Välj den HomePod du vill använda som en hubb och markera den som ansluten.

HomePods styrka ligger i dess förmåga att fungera som en alltid tillgänglig röstassistent som kan svara på kommandon utan att behöva en fjärrkontroll.

Fördelar med att använda HomePod eller AppleTV som en Home Hub

  1. Stabilitet och tillförlitlighet : Båda enheterna är designade för att vara stabila och pålitliga som centrala nav. De erbjuder snabb svarstid och en robust anslutning, vilket säkerställer att dina automatiseringar fungerar smidigt.
  2. Röststyrning med Siri : Både HomePod och AppleTV ger enkel åtkomst till Siri, vilket gör det möjligt att styra ditt smarta hem med enkla röstkommandon som "Tänd lamporna i vardagsrummet" eller "Lås ytterdörren".
  3. Kompatibilitet med Matter : Med stöd för Matter-standarden, som kopplar ihop olika smarta enheter över plattformar, blir dina HomeKit-enheter ännu mer mångsidiga och integrerbara.

Slutsats

Med iOS 18 kommer att vara valet mellan Apple TV och HomePod som din favorit Home Hub enklare än någonsin. Denna flexibilitet gör att du kan välja den enhet som bäst passar dina behov, oavsett om det är de omfattande streamingmöjligheterna hos Apple TV eller alltid redo att lyssna HomePod . För mer information och tips för att optimera ditt smarta hem, besök We❤️Apple.dk.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar