iOS-18-Et-Dybere-Kig-på-de-Nye-Indstillinger We❤️Apple.dk

iOS 18: En djupare titt på de nya inställningarna

Med lanseringen av iOS 18 har Apple introducerat ett antal spännande uppdateringar och ändringar i deras inställningsmeny. Medan huvudstrukturen i det historiska användargränssnittet behålls, erbjuder den här nya versionen en omorganiserad och mer användarvänlig upplevelse. Låt oss ta en närmare titt på de viktigaste uppdateringarna och vad de betyder för användarna.

Huvudskärmen Inställningar

Den första inställningssidan på en iPhone 15 Pro är nu reducerad till drygt två sidor, vilket är en betydande förbättring från tidigare versioner. Som vanligt innehåller den övre delen av menyn ditt konto och ofta använda funktioner som flygplansläge, Wi-Fi, Bluetooth och Personal Hotspot. Ett anmärkningsvärt tillägg i iOS 18 är Battery, som nu också finns i det här avsnittet.

Nya sektioner och omorganisation

Den andra delen av inställningarna, som tidigare var en del av första sidan, har nu flyttats ned. Det här avsnittet innehåller Allmänt, Tillgänglighet, Åtgärdsknapp, Kamera, Kontrollcenter, Display och ljusstyrka, Siri, Bakgrund och mer. Ett nytt och intressant tillägg är säkerhet och integritet, som nu har en egen sektion direkt under Aviseringar, Ljud och Haptics, Fokus och Skärmtid.

En av de största förändringarna är placeringen av tredjepartsappars inställningar. Dessa finns nu samlade längst ner under en ny "Appar"-sektion. Detta gör det lättare att hitta och hantera inställningar för installerade appar.

Allmänt och Sök

Menyn Allmänna inställningar har nu en uppdaterad layout, med många av de tidigare huvudinställningarna flyttade till det här avsnittet eller till avsnittet "Appar". Sökningen i inställningarna har också setts över, med förbättrade förslag och mer exakta resultat, vilket gör det lättare för användare att hitta det de letar efter.

Stora rubriker

En annan anmärkningsvärd förändring i iOS 18 är införandet av stora rubriker i olika inställningsmenyer som Allmänt, Wi-Fi, Bluetooth, Cellular, Personal Hotspot, Tillgänglighet, Face ID och Lösenord, Siri och Skärmtid. Dessa rubriker ger mer detaljerade beskrivningar av vad du kan göra i varje avsnitt och inkluderar länkar för ytterligare information.

Enkel att använda och navigering

Även om det inte har skett några större förändringar i själva UI-designen, har Apple gjort inställningarna renare och lättare att navigera. Förhoppningsvis kommer detta att göra det vänligare för alla användare, både nybörjare och erfarna.

Andra nya funktioner i iOS 18

Utöver ändringarna i inställningsmenyn har iOS 18 även andra spännande funktioner:

  1. Uppgraderad ficklampa : iOS 18 ger förbättrad funktionalitet till iPhones ficklampa, som nu erbjuder fler justeringsmöjligheter.
  2. Appfärger och teman : Användare kan nu ändra appfärger och teman direkt från inställningarna.
  3. Nytt kontrollcenter : iOS 18 introducerar ett helt nytt kontrollcenter som ger mer flexibilitet och anpassningsmöjligheter.
  4. Ny lösenordsapp : Den nya lösenordsappen i iOS 18 gör det enklare att hantera dina lösenord på olika enheter.
  5. Skicka meddelanden senare : En praktisk funktion för att schemalägga meddelanden som ska skickas vid ett senare tillfälle.

Slutord

iOS 18 har en mer organiserad och användarvänlig inställningsmeny som gör det lättare för användare att hitta och hantera sina enhetsinställningar. Med en kombination av små men viktiga förbättringar är iOS 18 en välkommen uppdatering för alla iPhone-användare.

Om du har några frågor eller vill diskutera iOS 18s nya funktioner mer i detalj, låt oss prata om det.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar