iOS-18-En-Ny-Æra-for-Siri-og-Apple-Intelligence We❤️Apple.dk

iOS 18: En ny era för Siri och Apple Intelligence

Introduktion

När iOS 18 lanseras senare i år kan vi förvänta oss betydande förbättringar av Siri tack vare Apple Intelligence. Detta markerar början på en ny era för Siri, där Apple kombinerar sin avancerade AI-teknik med personlig kontext och säkerhet. I den här artikeln dyker vi in ​​i de nya funktionerna och förbättringarna som gör Siri mer kraftfull och användbar än någonsin tidigare.

Nya sätt att aktivera Siri

Med iOS 18 kan du nu aktivera Siri genom att helt enkelt dubbelklicka på undersidan av din iPhone eller iPad. Den här funktionen gör det lättare att använda Siri, särskilt när det inte är möjligt att prata högt. När du aktiverar Siri med din röst eller sidoknappen kommer den nu att visas som en glödande ring runt kanterna på skärmen istället för den gamla svävande kulan, vilket ger en mer integrerad och modern upplevelse  .

Integration med ChatGPT

En av de mest anmärkningsvärda uppdateringarna är integrationen av ChatGPT. Även om Siri inte konkurrerar direkt med ChatGPT om världskunskap, kommer Siri att kunna dra nytta av ChatGPT:s omfattande databaser när det är lämpligt. Du kan till exempel ta en bild på en växt och be Siri om skötselinstruktioner, så kommer ChatGPT att tillhandahålla nödvändig information. Detta kräver en engångsauktorisering, varefter processen blir sömlös  .

Åtgärder Siri kan vidta i iOS 18

Personlig assistent på en ny nivå

Siri har alltid marknadsförts som en personlig assistent, men med iOS 18 tar det verkligen fart. Siri kommer nu att kunna förstå och agera utifrån ditt personliga sammanhang. Detta inkluderar att hänvisa till tidigare meddelanden, låtar, e-postmeddelanden etc. Du kan till exempel säga "Visa artikeln om Malibu från min läslista" eller "Skicka Josh bilderna från förra lördagens fest" så förstår Siri exakt vad du menar.

Apple AI-logotyp (vänster) och ny Siri-ikon (höger)

Naturlig språkförståelse

En annan stor förbättring är Siris förmåga att förstå och svara på naturligt språk, även när du snubblar över dina ord. Detta gör interaktionen mer flytande och naturlig. Siri kan nu också komma ihåg sammanhanget för tidigare förfrågningar, vilket innebär att du kan fortsätta en konversation utan att upprepa dig själv  .

Nya Siri Superpowers

Siri får också flera nya förmågor tack vare Apple Intelligence:

Medvetenhet på skärmen : Siri kan nu förstå och agera på information som visas på skärmen, såsom telefonnummer, adresser, länkar, etc.

Åtgärder över appar : Siri kan utföra åtgärder över appar utan att behöva öppna dem först.

Fördjupad Apple-produktkunskap : Siri kan nu svara på en mängd frågor om Apple-enheter och funktioner  .

När är den tillgänglig?

Apple Intelligence kommer att lanseras tillsammans med iOS 18 i betaform, vilket gör att Apple kan finjustera funktionerna över tid. Alla nya förmågor kommer inte att vara tillgängliga från dag ett, utan kommer att rullas ut gradvis under det kommande året.

Slutsats

Med iOS 18 och Apple Intelligence tar Siri ett stort steg framåt. Från förbättrad förståelse för naturligt språk och personlig kontext till integration med ChatGPT och nya superkrafter, Siri är redo att bli den intelligenta assistenten vi alltid har velat ha. Håll utkik efter lanseringen av iOS 18 senare i år för att uppleva dessa spännande nya funktioner själv.

Tillbaka till blogg

1 kommentar

“Apple Intelligence vil blive lanceret sammen med iOS 18 i beta-form, hvilket giver Apple mulighed for at finjustere funktionerne over tid.”
Med andre ord: Apple har sovet i timen og halser bagefter Google og kineserne igen.

henrik

Lämna en kommentar