Hvad-kan-du-forbinde-til-iPhone-15-med-USB-C We❤️Apple.dk

Vad kan du ansluta till iPhone 15 med USB-C?

Med lanseringen av iPhone 15 och iPhone 15 Plus har Apple äntligen sagt adjö till Lightning-porten och introducerat USB-C. Detta skifte öppnar upp en ny värld av bekvämlighet där det är möjligt att ansluta ett brett utbud av tillbehör och kringutrustning. iPhone 15 Pro och iPhone 15 Pro Max går till och med ett steg längre med stöd för USB-3-hastigheter, som möjliggör dataöverföringar i hastigheter upp till 10 Gbps. Här är en guide till vad du kan ansluta till din nya iPhone med USB-C.

Varför bytte Apple från Lightning?

Under många år var Apple djupt engagerad i Lightning-porten på iPhones. Men företaget började använda USB-C på sina Mac- och iPad-modeller från 2015 för att modernisera PC-anslutning. USB-C är mångsidig och kan överföra både ström och data med samma kontakt. USB-4 och Thunderbolt erbjuder ännu högre dataöverföringshastigheter.

En av huvudorsakerna till bytet var EU-kommissionens lagstiftning, som föreskriver användningen av USB-C som standard för telefoner för att minska elektroniskt avfall. Detta tvingade Apple att antingen göra en speciell modell av iPhone för den europeiska marknaden eller att adoptera USB-C globalt. Apple valde det senare, vilket förutom att kräva byte av befintliga Lightning-kablar ger många fördelar.

Universal USB-C laddning

Med en iPhone 15 kan du nu använda samma kabel för att ladda alla dina enheter. Nästan alla iPads har en USB-C-port, och alla Mac-datorer har haft USB-C i ett decennium. De senaste Mac-datorerna kommer med Apples MagSafe-laddare, men de kan även laddas via deras USB-C-portar. Den senaste generationen av Apple TV kommer med en USB-C-fjärrkontroll, och Apple har precis lanserat nya AirPods Pro med ett USB-C-laddningsfodral.

Apple säljer sina egna USB-C-laddningskablar, och iPhone kommer med en högkvalitativ vävd kabel i kartongen. Du kan använda vilken USB-C-laddningskabel eller tillbehör som helst på marknaden för att ladda din Apple-utrustning. För att ladda din iPhone med full hastighet, använd en 20-watts eller 30-watts nätadapter.

Ladda andra enheter med din iPhone 15

En annan fördel med USB-C är att du kan använda din iPhone för att ladda andra tillbehör. iPhone 15 kan ta emot upp till 27 watt genom USB-C-porten, men kan också leverera runt 4,5 watt. Det betyder att du kan använda din iPhone för att ladda dina AirPods eller till och med en annan iPhone.

Anslutning till externa bildskärmar

Med USB-C på iPhone 15 kan du ansluta direkt till en skärm. Använd en USB-C till HDMI-kabel och visa din iPhone-skärm på en 4K-TV eller bildskärm. Om du tittar på en film i en videoströmningsapp kommer filmen automatiskt att fylla TV:n med uppspelningskontroller på pekskärmen. Det är också enkelt att visa dina bilder eller hålla en presentation genom att helt enkelt ansluta din telefon direkt till en projektor.

Utöka ditt lokala lagringsutrymme med bärbara USB-C-hårddiskar och SD-kort

Anslut en USB-C-hårddisk eller SD-kortläsare och bläddra bland filer direkt med appen Filer på iPhone. Du kan importera bilder direkt från ett SD-kort till din iPhones fotobibliotek, tömma SD-kortet och fortsätta ta bilder. Kameraappen för iPhone 15 Pro tillåter inspelning av ProRes 4K vid 60 FPS-video direkt till USB-3-lagringsenheter, vilket är idealiskt för dem som arbetar med stora filstorlekar.

Anslut hårdvarutangentbord och fast internet

USB-C på iPhone stöder nästan alla tillbehör utan behov av speciella drivrutiner eller extra konfiguration. Det betyder att du kan koppla in ett hårdvarutangentbord som bara fungerar. Eller om du poddar på språng kan du spela in med en mini USB-C-mikrofon. Ett annat alternativ är fast internet, med en USB-C till Ethernet-adapter.

Trådbundna hörlurar

Även om många har gått över till trådlösa Bluetooth-hörlurar som AirPods, föredrar vissa fortfarande trådbundna hörlurar. Med USB-C på iPhone 15 är det nu möjligt att använda USB-C-hörlurar, som även kommer att fungera med din dator och andra enheter med USB-C-port.

Anslut hubbar med flera portar

USB-C är mycket flexibel och låter data och ström färdas genom samma port. Det betyder att du kan bära en enda dongel, som är ett nav med flera portar med olika in- och utgångar. Till exempel kommer en Anker 5-i-1-hubb att fungera med USB-3 USB-C-porten på iPhone 15 Pro och låta dig ansluta till externa skärmar, ström, USB-tillbehör och mer samtidigt.

Bytet till USB-C ger många fördelar och möjliggör användning av ett brett utbud av tillbehör med din iPhone, vilket gör din digitala upplevelse mer sammanhållen och bekväm.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar