Hvad-du-kan-forvente-i-iOS-18.1-og-senere We❤️Apple.dk

Vad du kan förvänta dig i iOS 18.1 och senare

WDC 2024 har varit full av spännande nya funktioner för Apples mjukvaruplattformar. Med lanseringen av iOS 18, visionOS 2, macOS Sequoia och mer finns det mycket att se fram emot i höst. Men alla funktioner kommer inte att vara tillgängliga omedelbart. Några av de mest efterlängtade uppdateringarna kommer inte förrän iOS 18.1 eller senare. Låt oss dyka in i vad vi kan förvänta oss av kommande uppdateringar för iOS och andra Apple-plattformar.

Nya Siri-funktioner

En av de mest spännande uppdateringarna som kommer senare är förbättringarna av Siri. Även om Apple Intelligence kommer att ta med ett nytt Siri-gränssnitt och några nya funktioner i höst, kommer de mest kraftfulla Siri-uppgraderingarna inte förrän nästa år. Dessa inkluderar:

 Skärmmedvetenhet: Siri kommer att kunna förstå sammanhanget för vad du gör på din enhet och agera därefter. Om du till exempel säger "Använd detta som deras kontaktfoto" kommer Siri att förstå och utföra åtgärden.

 Djupare kunskap om appens funktioner: Siri kommer att kunna interagera mer intelligent med appar. Till exempel kommer Siri att kunna spela upp en podcast som din partner skickade direkt i appen.

Uppdateringar till Apple Mail

Apple Mail får också några betydande uppdateringar, men dessa kommer inte att finnas tillgängliga förrän senare i år. En av de mest efterlängtade funktionerna är den automatiska kategoriseringen av meddelanden i din inkorg, vilket gör det lättare att organisera och hitta viktiga e-postmeddelanden.

Vision Pro-förbättringar

VisionOS 2 ger många nya funktioner, men några av de mest spännande kommer inte fram förrän version 2.1 eller 2.2. Dessa inkluderar:

 Uppgraderad Mac Virtual Display: En förbättring som möjliggör en Ultrawide-skärm, vilket motsvarar att ha två 4K-skärmar sida vid sida.

 Multiview för sportfantaster: Möjlighet att se upp till fem olika spel samtidigt Äpple TV-appen.

 Rumslig videoredigering: Möjlighet att importera rumsliga videor till Mac, redigera dem i Final Cut Pro och exportera dem tillbaka till Vision Pro.

Ny emoji

Med iOS 18 kommer möjligheten att skapa anpassade emoji, känd som Genmoji. Men den nya inbyggda emojin som introducerades nyligen kommer inte att finnas tillgänglig förrän senare under 2024 eller början av 2025. Dessa inkluderar bland annat ett efterfrågat utmattat ansikte.

Apple Intelligence

Äpple Intelligens är årets största nyhet inom Apples mjukvara. De grundläggande funktionerna kommer att finnas tillgängliga under hösten, men Apple har märkt denna första AI-utgåva som en betafunktion. Därför kan vi förvänta oss att problem och anomalier kommer att lösas under veckorna och månaderna efter höstsläppet.

Dra och släpp mellan iPhone och Mac

En av de stora nyheterna i macOS Sequoia är möjligheten att spegla din  iPhone på din Mac och interagera med den där. Möjligheten att dra och släppa filer och foton mellan dina enheter kommer dock inte att vara tillgänglig förrän senare. När den startar kommer det att vara ett ännu snabbare sätt att överföra filer än AirDrop.

Förbättringar av Home-appen

Home-appen i iOS 18 får också några trevliga uppdateringar, men de flesta av dem kommer inte att finnas tillgängliga förrän senare i år. De två huvudfunktionerna som kommer är:

 Stöd för robotdammsugare: Möjlighet att lägga till robotdammsugare som kompatibla enheter.

 Visning av elförbrukning: Möjligheten att se ditt hems elförbrukning direkt i appen.

Stängning

Även om många spännande funktioner kommer med iOS 18 under hösten finns det mycket mer att se fram emot i de kommande uppdateringarna. 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar