Giv-Siri-Et-Nyt-Navn-Med-iOS-18-s-Vokalgenveje We❤️Apple.dk

Ge Siri ett nytt namn med iOS 18:s röstgenvägar

Ge Siri ett nytt namn med iOS 18:s röstgenvägar

Apple har introducerat en spännande ny funktion i iOS 18 kallas Vokal Genvägar. Denna funktion tillåter användare att skapa anpassade röstkommandon som kan aktivera Siri och utföra komplexa uppgifter utan att använda det traditionella "Hey Siri"-kommandot. Med iOS 18 nu tillgängligt i beta, har användare kommit på hur man använder den här funktionen för att ge Siri ett nytt väckarklocka. Låt oss dyka in i hur detta fungerar och vilka möjligheter det öppnar upp.

Hur man ställer in vokalgenvägar?

För att ställa in en röstgenväg för Siri, öppna Inställningar, gå till Tillgänglighet och rulla ner till Röstgenvägar. Därifrån väljer du "Ställ in röstgenvägar" och väljer "Siri" (inte Siri-begäran). Ange det nya namnet du vill använda för att aktivera Siri, till exempel "Dator". När ditt nya namn har ställts in kan du säga detta namn för att aktivera Siri på din iPhone. Det är viktigt att notera att denna funktionalitet är begränsad till iPhone och inte synkroniseras med andra enheter som HomePod, där du fortfarande behöver använda "Hey Siri".

Fördelar och begränsningar

En av de mest anmärkningsvärda aspekterna av vokalgenvägar är att de kan användas för att köra alla genvägar du har skapat i appen Genvägar. Detta inkluderar allt från att tända lampor till att skicka meddelanden eller starta komplexa automatiseringar i flera steg. Det finns dock en liten fördröjning eftersom du måste pausa efter att ha sagt väckarklockan innan du ger kommandot. Denna fördröjning kan göra att funktionen inte är praktisk för alla för permanent användning.

Utökad tillgänglighet

Förutom att kunna ge Siri ett nytt namn, introducerar Vocal Shortcuts också möjligheten att ställa in röstkommandon för att utlösa systemfunktioner som att ta en skärmdump, ändra volymen eller aktivera Control Center. Detta gör funktionen extremt användbar som ett tillgänglighetsalternativ för dem som behöver alternativa sätt att interagera med sina enheter.

Framtiden för röststyrning

Apples fortsatta fokus på tillgänglighet och röststyrning är uppenbart med introduktionen av Vocal Shortcuts. Denna funktion representerar ett steg mot en mer intuitiv och anpassad interaktion med tekniken. Genom att eliminera behovet av det traditionella "Hey Siri"-kommandot öppnar Apple dörrarna till mer flexibla och effektiva sätt att använda sina enheter. Det ska bli spännande att se hur användare kommer att dra nytta av dessa nya möjligheter och vilka kreativa användningsområden som kommer att dyka upp【

Installation och användning

För att ställa in dina egna vokalgenvägar måste du:

 1. Åbn Indstillinger på din iPhone.
 2. Gå til Tilgængelighed og vælg Vokalgenveje.
 3. Vælg “Opsæt Vokalgenveje” og derefter “Siri”.
 4. Indtast det nye vækkekald, du vil bruge.

När installationen är klar kan du aktivera Siri genom att säga ditt nya väckningssamtal, pausa en kort stund och sedan ge ditt kommando. Detta ger en mer personlig och anpassad upplevelse som kan förbättra din dagliga användning av din iPhone.

Slutsats

Röstgenvägar i iOS 18 markerar en betydande uppgradering av hur användare kan interagera med sina enheter. Genom att tillåta anpassade röstkommandon erbjuder Apple en mer flexibel och tillgänglig lösning för alla användare. Även om det finns vissa begränsningar med fördröjningen, representerar den här funktionen ett stort steg framåt i användbarhet och tillgänglighet.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar