Apples-nye-Passwords-app-En-trussel-mod-tredjeparts-adgangskodeadministratorer We❤️Apple.dk

Apples nya lösenordsapp: Ett hot mot tredje parts lösenordshanterare?

Apple har precis presenterat sin nya lösenordsapp på WWDC 24 . Appen är en betydande expansion av deras befintliga iCloud-nyckelring, som nu erbjuder en komplett lösning för lösenordshantering som synkroniseras över iOS, iPadOS, macOS och Windows. Men vad betyder detta för lösenordshanterare från tredje part som 1Password, LastPass och Dashlane?

En stark ny spelare

Lösenordsappen kommer att kunna lagra och autofylla lösenord, lagra verifieringskoder och skicka säkerhetsvarningar. Den här appen gör det enkelt för användare att hantera sin digitala säkerhet direkt från sina Apple-enheter, och det är gratis. Detta kan tyckas vara en stor fördel för dem som redan är djupt investerade i Apples ekosystem.

Begränsat plattformsstöd

En stor nackdel med Apples lösenordsapp är dess begränsade plattformsstöd. Appen kommer inte att vara tillgänglig på Android eller Chrome, vilket innebär att användare som använder dessa plattformar fortfarande behöver en tredjepartslösning. Detta öppnar upp en möjlighet för tjänster som LastPass och Dashlane att erbjuda bredare plattformsstöd och robust funktionalitet.

Tredjepartslösningar har fortfarande en plats

Trots Apples nya app tror chefer från LastPass och Dashlane att det fortfarande finns utrymme för lösenordshanterare från tredje part. Dessa lösningar erbjuder ofta mer avancerade funktioner och plattformsoberoende kompatibilitet, vilket är avgörande för användare med olika enheter och operativsystem. Dessutom är tredjepartslösningar kända för att vara "klibbiga" - användare fortsätter att använda dem när de får ut värdet av dem.

Slutsats

Apples lösenordsapp är en stark ny aktör på lösenordshanteringsmarknaden, speciellt för de som bara använder Apple-produkter. Men för användare som behöver plattformsoberoende lösenordshantering kommer tredjepartslösningar som 1Password, LastPass och Dashlane att fortsätta att vara oumbärliga. Apples bristande stöd för Android och Chrome kan visa sig vara en avgörande faktor för att hålla tredjepartshanterare relevanta i framtiden.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar