Apples-nye-Image-Playground-app-AI-genererede-billeder-og-metadata We❤️Apple.dk

Apples nya Image Playground-app: AI-genererade bilder och metadata

Med den kommande lanseringen av iOS 18 introducerar Apple ett antal innovativa funktioner under sin "Apple Intelligence"-svit med AI-verktyg. Ett av de mest spännande tilläggen är appen Image Playground , som låter användare skapa bilder från textkommandon eller foton. Det här verktyget är utformat för att skapa animerade och icke-fotorealistiska bilder, vilket minskar risken för felaktig information.

Vad är Image Playground?

Image Playground är en dedikerad app som låter användare skapa konstnärliga bilder på ett enkelt och tillgängligt sätt. Användare kan välja mellan olika stilar som animation, illustration och skiss. Genom att ange en beskrivning av den önskade bilden kan användare skapa bilder med specifika teman, tillbehör eller platser. Appen integreras också med fotobiblioteket, vilket gör det möjligt att inkludera bekanta ansikten i de genererade bilderna【

AI-taggning i metadata

En nyckelfunktion i Image Playground är möjligheten att tagga AI-genererade bilder i metadata. Apples VP för mjukvaruteknik, Craig Federighi, nämnde att iOS 18 kommer att "tagga metadata" för att identifiera bilder skapade av Apple Intelligence. Detta initiativ är en del av Apples strategi för att säkerställa transparens kring ursprunget till digitala bilder och förhindra missbruk av AI-teknik.

Integration med andra Apple-appar

Image Playground är inte bara en fristående app; den kommer också att integreras i andra populära Apple-appar som meddelanden, anteckningar och Keynote. Till exempel kan användare i Messages skapa animerade emojis, kända som Genmoji, som är unika för deras meddelanden. Notes-appen kommer att ha en funktion som heter Image Wand som gör enkla skisser till detaljerade bilder. Dessa funktioner är utformade för att förbättra användarupplevelsen på olika Apple-enheter och appar.

Tillgänglighet och framtida uppdateringar

Även om Image Playground och andra Apple Intelligence-funktioner inte är tillgängliga i den första iOS 18-betan, förväntas de introduceras i en framtida beta senare i år. Apple har också meddelat att vissa av funktionerna inte kommer att vara tillgängliga förrän 2025. Denna fördröjning beror på att de stora språkmodellerna som driver AI-funktionerna ännu inte är fullt implementerade på Apples servrar.

Gratis, men med möjlighet till betalfunktioner

Apple har bekräftat att Apple Intelligence kommer att vara gratis för användare. Referenser till AI-funktioner hittades dock i Cloud Subscription-ramverk, vilket indikerar att extra betalda funktioner kan komma i framtiden. Det är också möjligt att användare kommer att kunna prenumerera på ChatGPT Plus direkt från inställningarna i iOS 18, eftersom Apple har meddelat integrationen av ChatGPT i det nya operativsystemet

Slutsats

Apples Image Playground-app representerar ett spännande steg framåt i AI-genererade bilder. Med funktioner som säkerställer transparens och kreativitet ser framtiden ljus ut för artister och vanliga användare.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar