Apples-nye-firmware-til-Magic-Mouse-men-du-får-den-sandsynligvis-ikke We❤️Apple.dk

Apples nya firmware för Magic Mouse – men du kommer förmodligen inte att få det

Apple är känt för sina innovativa produkter och deras ständiga förbättringar genom mjukvaruuppdateringar. Även om vi ofta hör om firmwareuppdateringar för AirPods och AirTag, är det mindre känt att Apple också uppdaterar andra tillbehör som möss och tangentbord. Senast har Apple släppt ny firmware för Magic Mouse och Magic Trackpad, men tyvärr kommer inte alla att dra nytta av denna uppdatering.

Ny firmware för Magic Mouse och Magic Trackpad

Enligt en uppdatering från X-user @aaronp613 har Apple släppt ny firmware för deras Magic Mouse och Magic Trackpad. Den nya firmwareversionen är 3.1.1. Även om det låter lovande med uppdateringar som potentiellt skulle kunna förbättra dessa enheters prestanda och tillförlitlighet, finns det ett betydande problem: att uppdatera dessa tillbehör är långt ifrån okomplicerat – faktiskt, vissa skulle säga, det är nästan omöjligt.

Svårt att uppdatera tillbehör

MacOS har mekanismer för att uppdatera Apple-tillbehör, men många användare har märkt att deras enheter har fastnat med den ursprungliga fabriksfirmwaren. Till exempel, min egen Magic Mouse, köpt 2020, körs fortfarande på firmware 1.9.2. Detta tyder på att den nya firmware sannolikt endast är tillgänglig med nya hårdvaruenheter och nuvarande ägare kommer inte att få uppdateringen.

Inga detaljer om den nya firmwaren

Apple har inte delat detaljer om vilka förbättringar den nya firmwareversionen innehåller. Troligtvis kommer uppdateringen bara att fixa buggar och förbättra tillbehörets tillförlitlighet. Detta är dock spekulationer eftersom Apple ofta är ovilliga att släppa specifika detaljer om mindre uppdateringar.

Framtida uppdateringar för AirPods Pro

Även om det är en besvikelse för Magic Mouse och Trackpad-ägare, finns det goda nyheter för 2:a generationens AirPods Pro-ägare. Dessa kommer att få en firmwareuppdatering i höst som introducerar nya funktioner, inklusive gester för att svara och avvisa samtal. Denna uppdatering är en del av iOS 18, som för närvarande är tillgänglig som en utvecklare beta.

Vad betyder detta för Apple-användare?

Det är tydligt att Apple fortsätter att förbättra sina produkter genom firmwareuppdateringar, även om processen kan vara frustrerande för användare som inte kan uppdatera sina befintliga enheter. För den som funderar på att köpa nya enheter kan det vara värt att vänta på att den nya firmwaren ska inkluderas i fabriksinställningarna. För nuvarande ägare kan det vara nödvändigt att acceptera att deras enheter kanske inte får de senaste förbättringarna.

Slutsats

Apples senaste firmwareuppdatering för Magic Mouse och Trackpad är ytterligare ett steg mot att förbättra användarupplevelsen. Även om uppdateringen inte är lättillgänglig för alla, visar den Apples engagemang för att underhålla och förbättra sina produkter. För ägare av 2:a generationens AirPods Pro finns det dock något att se fram emot med den kommande uppdateringen till iOS 18.

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna och uppdateringarna från Apple här på We❤️Apple.dk.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar