Apple-Vision-Billigere-headset-kan-kræve-tilsluttet-iPhone-eller-Mac We❤️Apple.dk

Apple Vision: Billigare headset kan kräva ansluten iPhone eller Mac

Tidigare i veckan kom en rapport som antydde att Apple har flyttat fokus från att utveckla nästa generation Vision Pro till en billigare version av headsetet istället. En ny rapport idag kastar mer ljus över produktfärdplanen för Apple Vision, med några detaljer om hur Apple kan minska kostnaderna i framtiden.

Vision Pros internationella utrullning och framtidsplaner

Enligt Mark Gurmans nyhetsbrev, Power On, arbetar Apple med prototyper av en billigare version av Vision-headsetet, med kodnamnet N107. Dessa prototyper har ett smalare synfält jämfört med Vision Pro. Apple överväger också att göra detta Apple Vision-headset mer beroende av en ansluten iPhone eller Mac.

Detta skulle vara en stor skillnad jämfört med Vision Pro, som kan existera helt på egen hand utan en närliggande iPhone eller Mac. All Vision Pros processorkraft och alla komponenter finns inuti själva headsetet.

En ny riktning: Tethered Apple Vision

Gurman rapporterar att Apple hoppas kunna lansera det billigare Vision-headsetet "så tidigt som i slutet av 2025." Detta har varit planen "sedan innan Vision Pro först presenterades förra året", tillägger han. Ändå kämpar Apple fortfarande för att minska kostnaderna samtidigt som de behåller viktiga funktioner.

N107-prototyperna har inte bara ett smalare synfält, utan Apple överväger också att göra enheten beroende av en ansluten Mac eller iPhone. Detta skulle låta Apple spara pengar på processorkraft och komponenter som behövs för att göra Vision Pro till en helt fristående produkt.

Vision Pro 2: Vad kan vi förvänta oss?

Rapporten noterar också att Apple inte har några planer på att överge den höga delen av headsetmarknaden och arbetar fortfarande på en andra generationens Vision Pro. Internt kallad N109, den här modellen ser mycket ut som den nuvarande modellen, men inkluderar en snabbare processor och förbättringar av externa kameror. Apple har också tittat på sätt att göra den andra versionen lättare och bekvämare.

Även om det är mindre prioriterat jobbar Apple fortfarande på en andra generationens Vision Pro. Den här modellen kommer dock att ta längre tid att nå marknaden. För månader sedan flyttade företaget en planerad release från 2025 till tidigast slutet av 2026, som jag rapporterade i april.

Konsumentens perspektiv: är det ett bra utbyte?

Hur skulle du tycka om att betala för ett mer prisvärt (och mindre kapabelt) Apple Vision-headset? Skulle det vara en dealbreaker för dig om headsetet var beroende av att vara anslutet till en iPhone eller Mac? Låt oss veta i kommentarerna

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar