Apple-Udgiver-Første-macOS-Sonoma-14.6-Public-Beta We❤️Apple.dk

Apple släpper första macOS Sonoma 14.6 Public Beta

Apple har precis släppt den första offentliga betaversionen av macOS Sonoma 14.6, som tillåter icke-utvecklare att testa programvaran innan den officiella lanseringen. Denna offentliga beta följer bara några dagar efter att Apple släppte den första utvecklarbetan, och det ser ut som att Apple fortsätter att polera de sista detaljerna innan den slutliga releasen.

Hur man registrerar sig för beta

För att delta i betaprogrammet macOS Sonoma 14.6 måste betatestare registrera sig via avsnittet Programuppdatering i appen Systeminställningar. Under "Betauppdateringar" kan du enkelt slå på Sonoma Public Beta. Observera att du måste registrera dig på Apples webbplats för betatestning för att delta.

Vad är nytt i macOS Sonoma 14.6?

Även om inga nya funktioner har upptäckts specifikt för macOS Sonoma 14.6, ger macOS Sonoma i allmänhet ett antal spännande nyheter och förbättringar för Mac-användare. Låt oss ta en närmare titt på några av de mest anmärkningsvärda funktionerna i den här utgåvan.

Nya skärmsläckare och widgets

macOS Sonoma introducerar ett urval av nya videobaserade skärmsläckare som långsamt förvandlas till statiska bilder på skrivbordet när du loggar in. Dessa inkluderar imponerande bilder från platser som Hong Kong, Arizona och Sonoma i norra Kalifornien. Dessutom kan widgets nu placeras fritt på skrivbordet och interagera direkt med användaren, vilket gör det lättare att hantera påminnelser, mediauppspelning och hemkontroll från skrivbordet.

Förbättringar i videosamtal och Safari

En av de stora förbättringarna i macOS Sonoma är de nya funktionerna för videosamtal. Presenter Overlay-funktioner säkerställer att du förblir synlig under skärmdelning, och handgester kan nu utlösa 3D-effekter som fyrverkerier och konfetti under samtal. I Safari kan användare nu skapa profiler för att separera arbete och privatliv, och vilken webbplats som helst kan nu läggas till som en webbapp direkt från Safari-menyn.

PDF och anteckningar

Med förbättrad autofyllning av PDF-dokument kan macOS Sonoma identifiera fält i en PDF eller skannade dokument och snabbt fylla i dem med information från kontaktkort. Dessutom får Notes-appen nya sätt att organisera, läsa och kommentera PDF-filer, vilket gör det lättare att samarbeta i realtid.

Spelläge och Porting Toolkit

macOS Sonoma introducerar ett nytt spelläge som prioriterar spel på CPU och GPU, vilket minskar fördröjningen och förbättrar känsligheten hos trådlösa tillbehör. Detta läge säkerställer en smidigare och mer konsekvent spelupplevelse. För utvecklare gör en ny porteringsverktygssats det enklare att portera spel från andra plattformar till macOS.

Kompatibilitet och tillgänglighet

macOS Sonoma är kompatibel med en rad nyare Mac-datorer, inklusive iMac från 2019 eller senare, MacBook Air från 2018 eller senare och MacBook Pro från 2018 eller senare. Även om macOS Sonoma ger många nya funktioner, stöder det fortfarande vissa äldre Intel-baserade Mac-datorer.

Slutsats

När Apple närmar sig den slutliga lanseringen av macOS Sequoia, markerar macOS Sonoma 14.6 en viktig milstolpe i utvecklingen. Med förbättringar i allt från videosamtal och widgets till Safari och spel, fortsätter Apple att leverera en mer integrerad och effektiv upplevelse för Mac-användare.

Håll utkik på We❤️Apple.dk för fler uppdateringar om de senaste Apple-produkterna och mjukvaruversionerna. Vi håller dig uppdaterad med allt du behöver veta om din Mac och andra Apple-enheter.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar