Apple-Ring-To-Årtiers-Rygter-og-Spekulationer We❤️Apple.dk

Apple Ring: Två decennier av rykten och spekulationer

Apples produkter har alltid varit omgivna av mystik och spekulationer, och Apple Ring är inget undantag. I nästan två decennier har rykten snurrat om en smart ring från Apple. Den här artikeln dyker ner i de viktigaste ryktena och spekulationerna kring Apple-ringen och vad vi kan förvänta oss av detta potentiella nya tillägg till Apples produktkatalog.

Tidiga koncept och rykten

iRing-konceptet från 2007

En av de tidigaste referenserna till en Apple Ring går tillbaka till 2007, när Yanko Design publicerade en konceptbild designad av Victor Soto. Konceptet, kallat iRing, bestod av en vit eller svart ring med en blå, glödande Apple-logotyp. Tanken var att iRing skulle fungera med en iPhone eller iPod, där den kunde styra uppspelning och volym via en beröringskänslig remsa.

Topeka Capital Markets prognoser 2013

2013 utfärdade Topeka Capital Markets ett forskningsmeddelande som spekulerade i att Apple kunde producera en ring för att navigera i en potentiell Apple TV. Även om Apple TV senare lanserades fanns det inga ringkontroller.

Patent och teknisk utveckling

Patentansökningar och utveckling

En betydande del av Apple Ring-ryktena kommer från de många patentansökningar som Apple har lämnat in. Dessa patent sträcker sig från ringar med kompakta skärmar, gestkontroll och rullande haptik, till ringar som kan användas med Apple Vision Pro för att upptäcka fingerböjningar  .

Ett par förlovningsringar

Ett av de mer ovanliga ryktena kom 2022, då det påstods att Apple utvecklade en uppsättning förlovningsringar som kunde spåra varandras platser och varna om en partner tog bort ringen. Detta rykte avfärdades dock snabbt som överdrivet och osannolikt.

Konkurrens och marknadsposition

Samsung och Oura Competition

Marknaden för smarta ringar har redan etablerade aktörer som Oura, som erbjuder biologisk övervakning via en fingerburen ring. Dessutom planerar Samsung att lansera sin egen Galaxy Ring senare under 2024, vilket kan öka pressen på Apple att släppa sin egen version  .

Apple ringer rykten efter Samsungs uppackade händelse

Efter Samsungs tidiga Unpacked-evenemang 2024, där de retade sin Galaxy Ring, dök rykten snabbt upp att Apple också arbetade på en smart ring. Insiders hävdade att Apple var långt framme i utvecklingen, även om inget specifikt lanseringsdatum angavs.

Apple Rings Future

Möjligheter och spekulationer

Även om det inte finns några konkreta bevis för att Apple kommer att lansera en ring inom en snar framtid, så indikerar antalet patent och marknadens potential att det kan hända. Apple har kontinuerligt undersökt och övervägt konceptet med smarta ringar, men ett officiellt tillkännagivande saknas fortfarande  .

Slutsats

Äppelringen är ett fascinerande koncept som har varit föremål för spekulationer i nästan två decennier. Även om många av ryktena är baserade på patent och spekulationer finns potentialen för en smart ring från Apple fortfarande där. Än så länge får vi dock vänta och se om Apple någonsin kommer att introducera den här produkten till sin lineup.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar