Apple-og-Meta-i-Overraskende-Samarbejde-om-AI-til-iOS-18 We❤️Apple.dk

Apple och Meta i överraskande samarbete om AI för iOS 18

Apple och Meta har historiskt sett inte haft det bästa förhållandet. Under åren har de två teknikjättarna drabbats samman över frågor som integritet, appbutikspolicy och mer. Deras respektive vd:ar, Tim Cook och Mark Zuckerberg, har också öppet uttryckt sina meningsskiljaktigheter i intervjuer. Men det verkar nu som att de två rivalerna kan hitta en gemensam grund i AI-boomen.

Vad hände?

Enligt en rapport från The Wall Street Journal har Apple och Meta haft diskussioner om en potentiell integration av Meta AI-modeller i iOS 18. Denna integration kommer att likna den affär som Apple redan har gjort med OpenAI:s ChatGPT. Medan majoriteten av Apple Intelligence-funktionaliteten drivs av Apples egna modeller, vill företaget expandera med tredje part för att förbättra användarupplevelsen för "världskunskapsfrågor".

Hur kommer det att fungera?

Med iOS 18 kommer Siri att kunna ställa frågor till användaren som om de vill skicka en förfrågan till ChatGPT. Om användaren ger tillstånd kommer OpenAI:s modell att behandla frågan och svaret kommer att visas direkt i Siri-vyn. Denna integration, som också kommer att vara tillgänglig via Apple Intelligence Writing Tools, tillåter användare att generera text och fotorealistiska bilder. Apple har säkerställt att ChatGPT inte får samla in användardata och måste radera information efter att ha behandlat förfrågningar  .

Meta AI:s roll i Apple Intelligence

Om partnerskapet mellan Apple och Meta blir verklighet kan Meta AI-modeller också bli en del av Apple Intelligence. Detta kan öppna upp fler möjligheter och förbättra användarnas interaktion med AI på sina Apple-enheter. Apple har också varit i samtal med andra AI-utvecklare som Google Gemini, Perplexity och Anthropic  .

Apple Intelligence: A New Era för Siri

Apple Intelligence kommer att vara en central del av iOS 18, iPadOS 18 och macOS Sequoia. Den kommer att finnas tillgänglig i USA och på engelska först, och kräver iPhone 15 Pro, iPad eller Mac-modeller med ett M1-chip eller senare. Apple Intelligence lovar en mer naturlig och kontextuellt relevant Siri som kan utföra mer komplexa uppgifter över appar och tjänster. Till exempel kommer Siri att kunna hjälpa till att schemalägga e-postmeddelanden, växla mellan ljust och mörkt läge och vidta åtgärder baserat på innehållet på skärmen  .

Sekretess och AI

En viktig del av Apple Intelligence är skyddet av användarnas integritet. Många av AI-modellerna som driver Apple Intelligence körs lokalt på enheten, och mer komplexa frågor som kräver mer datorkraft bearbetas med maximal respekt för användarnas data  .

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar