Apple-og-Google-Gemini-Integration-Kan-Blive-Annonceret-til-Efteråret We❤️Apple.dk

Apple och Google Gemini: Integration kan tillkännages under hösten

Apple tillkännagav nyligen ett partnerskapsavtal med OpenAI för att integrera ChatGPT i iOS 18 och macOS Sequoia. Men det ser ut som att Apple också är på väg att utöka sin AI-kapacitet ytterligare genom att träffa en överenskommelse med Google om att integrera Gemini chatbot.

Förhandlingar och planer

Enligt rapporter från Bloomberg och andra källor är Apple i aktiva samtal med Google för att integrera Gemini AI-modellerna i deras kommande iPhone-programuppdateringar. Detta partnerskap kan tillkännages i höst, troligen i samband med lanseringen av Apple Intelligence  .

Google Tvillingarna

En central del av både iOS 18 och macOS Sequoia, Apple Intelligence använder Apples egna språkmodeller för att svara på frågor, granska och sammanfatta text och generera bilder. När Apple Intelligence inte kan svara på en fråga kommer den att be om tillåtelse att fråga ChatGPT. Planerna på att inkludera fler chatbots, som Google Gemini, kommer att tillåta användare att välja den bästa lösningen för dem  .

Fördelar och utmaningar

En integrering av Google Gemini kan ge Apple ett tekniskt uppsving och förbättra dess AI-kapacitet, som kanske inte är lika avancerad som konkurrenternas vid denna tidpunkt. Detta partnerskap kommer också att utöka Geminis räckvidd till miljarder potentiella nya användare via Apples ekosystem. En sådan affär kommer dock sannolikt att få ökad uppmärksamhet från antitrustregulatorer, särskilt mot bakgrund av den nuvarande granskningen av Googles dominerande ställning på sökmarknaden  .

Apple har också övervägt liknande affärer med andra AI-leverantörer som OpenAI och Anthropic. Men om förhandlingarna med Google faller igenom kan Apple i slutändan välja någon av dessa andra leverantörer  .

Vad kan vi förvänta oss?

Om affären mellan Apple och Google blir verklighet kommer den sannolikt att tillkännages vid Apples Worldwide Developers Conference (WWDC) senare i år. Tills dess kommer Apple att fortsätta att utveckla sina egna AI-modeller och förbättra integrationen av befintliga teknologier som ChatGPT i sina produkter.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar