Apple-lancerer-macOS-Sequoia-beta-2 We❤️Apple.dk

Apple lanserar macOS Sequoia beta 2

Apple har precis släppt den andra betaversionen av macOS 15 Sequoia till utvecklare, som en del av deras kontinuerliga ansträngningar att förbättra och utöka funktionaliteten över deras enheter. Den här uppdateringen presenteras tillsammans med iOS 18 beta 2 och introducerar flera spännande nya funktioner som kommer att revolutionera hur användare interagerar med sin Mac och iPhone. Låt oss dyka in i vad macOS Sequoia beta 2 har att erbjuda.

iphone skärmspegling

iPhone Mirroring: En revolutionerande funktion

Ett av de mest anmärkningsvärda tilläggen i macOS Sequoia är iPhone Mirroring. Den här funktionen utökar Continuity-konceptet genom att ge användare full tillgång till sin iPhone direkt från sin Mac. När den här funktionen är aktiverad kommer användarens iPhone-skärm, inklusive tapeter och ikoner, att speglas på Mac. Användare kan navigera mellan skärmar, starta och bläddra i sina favoritappar och till och med använda Mac:s tangentbord, mus och styrplatta för att interagera med iPhone. Ljuduppspelning kommer också från Mac, vilket ger en sömlös upplevelse. Den här funktionen kommer dock inte till EU från början och den är inte heller aktiverad i Beta 2.

Avancerad fönsterstyling och nya Safari-funktioner

macOS Sequoia introducerar också en ny funktion för fönsterplattor som gör det enkelt att ordna öppna fönster i önskad layout. Den här funktionen är särskilt användbar för användare som arbetar med flera applikationer samtidigt och behöver en organiserad arbetsyta.

Safari har fått flera uppdateringar, inklusive ett nytt Reader-läge, som tar bort distraktioner och ger en mer fokuserad läsupplevelse. Dessutom gör en ny View-funktion det möjligt för användare att identifiera och markera videor på webbsidor, vilket gör det lättare att hitta och titta på innehåll.

Dedikerad lösenordsapp och förbättrad säkerhet

Ett annat betydande tillägg är den nya appen Lösenord, som ersätter nyckelring. Den här appen samlar alla användarens lösenord på ett ställe och synkroniserar dem mellan Apple-enheter med iCloud. Lösenordsappen är också tillgänglig på Windows via iCloud för Windows, vilket gör det lättare för användare att hantera sina lösenord oavsett vilken plattform de använder.

Smartare anteckningar och kraftfulla skrivverktyg

Notes-appen har fått smarta uppdateringar som gör det lättare att göra detaljerade anteckningar. Den automatiska transkriptions- och sammanfattningsfunktionen som använder Apple Intelligence låter användare hålla fokus på möten och konversationer medan deras enheter fångar och organiserar informationen. Dessutom kan användare nu skriva in ekvationer direkt i anteckningar och få dem lösta direkt.

Förbättrad Siri och avancerad Apple Intelligence

Siri på Mac har blivit mer naturlig och kontextuell, tack vare Apple Intelligence. Användare kan nu växla mellan text och tal beroende på vad som passar dem bäst för tillfället. Med Private Cloud Compute ser Apple till att alla förfrågningar behandlas säkert och privat, vilket innebär att ingen data lagras eller nås av Apple.

Foton, meddelanden och kartuppdateringar

Foto-appen introducerar "Minnen", som låter användare skapa berättelser från sina foton och videor genom att helt enkelt beskriva dem. Appen väljer automatiskt de bästa ögonblicken och sätter ihop dem till en berättande film. Meddelanden-appen har nya texteffekter, emoji och tapbacks med klistermärken, samt möjligheten att schemalägga meddelanden för senare sändning. Apple Maps lägger till fler funktioner, inklusive utvalda promenader och anpassade rutter.

Kompatibilitet och tillgänglighet

macOS Sequoia kommer att vara kompatibel med följande enheter:

iMac (2019 och senare)

Mac Studio (2022)

Mac mini (2018 och senare)

Mac Pro (2019 och senare)

iMac Pro (2017 och senare)

MacBook Air (2020 och senare)

MacBook Pro (2018 och senare)

Apple Intelligence och relaterade funktioner kräver ett Apple M1-chip eller senare.

Releasedatum och hur man skaffar betan

Den nuvarande betaversionen är endast tillgänglig för utvecklare, men en offentlig beta förväntas släppas i juli. Den slutliga versionen kommer att finnas tillgänglig som en gratis mjukvaruuppdatering för kompatibla Mac-ägare hösten 2024.

För att ladda ner och installera macOS Sequoia beta måste utvecklare registrera sig för Apples utvecklarprogram och följa en rad enkla steg i Systeminställningar på sin Mac.

Slutsats

macOS Sequoia beta 2 ger ett antal imponerande nya funktioner som kommer att förbättra användarupplevelsen på alla Apple-enheter. Från iPhone Mirroring till avancerade skrivverktyg och smarta anteckningar, den här uppdateringen är utformad för att göra arbete och kommunikation enklare och effektivare. Håll utkik efter den offentliga betaversionen i juli och den officiella releasen senare i år för att uppleva alla dessa nya funktioner själv.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar