Apple-Intelligence-og-andre-nye-funktioner-forsinkes-i-EU We❤️Apple.dk

Apple Intelligence och andra nya funktioner är försenade i EU

Apple har meddelat att tre nyckelfunktioner i dess kommande operativsystem, iOS 18 och macOS Sequoia, inte kommer att vara tillgängliga i EU när det lanseras senare i år. De berörda funktionerna är Apple Intelligence, iPhone Mirroring för Mac och SharePlay Screen Sharing. Denna fördröjning beror på regulatoriska problem angående EU:s Digital Markets Act (DMA), och Apple har meddelat att dessa funktioner inte kommer att vara tillgängliga för EU-kunder under 2024.

Apple Intelligence

Apple Intelligence är en nyckelnyhet i iOS 18 och macOS Sequoia som erbjuder en rad AI-drivna funktioner. Dessa inkluderar skrivverktyg som kan parafrasera, korrekturläsa och sammanfatta text i olika appar som Mail, Notes, Pages och tredjepartsappar. Funktionen kommer också att innehålla en ny bildverktygslåda, Image Playground, som låter dig skapa animerade, illustrerade eller skissade bilder på några sekunder. Siri har även fått en omfattande uppdatering med mer naturlig, kontextuell och personlig interaktion, som nu även inkluderar möjligheten att skriva till Siri  .

iPhone Mirroring för Mac

En annan spännande ny funktion är iPhone Mirroring för macOS Sequoia. Den här funktionen låter användare se och interagera med sin iPhone-skärm direkt från sin Mac. Aviseringar från iPhone kommer också att speglas till Mac-skärmen, vilket gör det lättare att hålla reda på meddelanden och andra viktiga uppdateringar utan att behöva växla mellan enheter  .

SharePlay Skärmdelning

SharePlay Screen Sharing är en förbättring av den befintliga skärmdelningsfunktionen i FaceTime. Med iOS 18 kommer användare att kunna begära kontroll över en väns enhet, vilket öppnar upp för nya möjligheter för samarbete och fjärrsupport. Funktionen är utformad för att göra det enklare att dela och hantera innehåll över enheter under ett FaceTime-samtal  .

Reglering och fördröjning

Det är fortfarande oklart exakt vilka interoperabilitetskrav i EU:s digitala marknadslag som har orsakat förseningen av dessa funktioner. Apple har uttalat att implementering av dessa funktioner skulle äventyra "sekretess och säkerhet", men har inte gett någon specifik tidsram för när funktionerna kan förväntas lanseras i EU. Denna försening är en besvikelse för många Apple-användare i EU som annars hade sett fram emot dessa viktiga uppdateringar  .

Framtiden för Apple Intelligence

För användare utanför EU kommer Apple Intelligence att börja lanseras i höst för enheter med iOS 18.0 inställd på att inkludera engelskspråkiga enheter i USA. Fler intelligensfunktioner, som nya Siri-funktioner, kommer att läggas till i framtida iOS 18-uppdateringar. Detsamma gäller Mac iPhone Mirroring, som väntas senare i år med en uppdatering till macOS Sequoia, och SharePlay Screen Sharing, som kommer att vara en del av den första iOS 18.0-lanseringen  .

Vi❤️Apple.dk kommer att fortsätta att täcka denna utveckling på nära håll, så se till att hålla ett öga på vår blogg för de senaste uppdateringarna och analyserna.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar