Alle-iPhone-16-modeller-får-A18-chips We❤️Apple.dk

Alla iPhone 16-modeller får A18-chips

Apple planerar en stor förändring för den kommande iPhone 16-serien, där alla modeller enligt uppgift kommer att drivas av samma A18-chip. Detta är en avvikelse från de senaste årens praxis att skilja mellan pro- och icke-pro-modeller med olika chips  .

Identifierare och modeller

Läckt kod från Apples Backend avslöjar att det kommer att finnas fyra iPhone 16-modeller med identifierarna iPhone17.1 för iPhone17.4. Det spekuleras också i en femte identifierare som möjligen kan vara för en framtida iPhone SE-modell.

Två alternativ för chips

Det finns två huvudsakliga teorier om hur Apple kommer att skilja prestandan mellan Pro- och Non-Pro-modeller:

1. A18- och A18 Pro-chips : Apple skulle kunna introducera ett A18-chip för icke-Pro-modellerna och ett kraftfullare A18 Pro-chip för Pro-modellerna, vilket skulle inkludera förbättrad grafik och AI-komponenter.

2. Binning av GPU-kärnor : En annan möjlighet är att Apple använder samma A18-chip i alla modeller, men inaktiverar eller minskar antalet GPU-kärnor i icke-Pro-modellerna för att skapa en prestandaskillnad.

Design och funktioner

iPhone 16-serien förväntas bevara samma allmänna design som iPhone 15 med vissa förbättringar. De viktigaste ändringarna inkluderar ett nytt vertikalt linsarrangemang för kameran och tillägget av en ny Capture-knapp som kommer att placeras på samma sida som strömknappen. Pro-modellerna kommer också att få större skärmar, med iPhone 16 Pro på 6,3 tum och iPhone 16 Pro Max på 6,9 tum, samt smalare ramar tack vare Border Reduction Structure (BRS)-teknik.

Färger och Magsafe

Färgvalet för iPhone 16-modellerna kommer sannolikt att inkludera svart, vit, grön, rosa och blå, medan Pro-modellerna också kan få en ny "Natural Titanium"-färg och en möjlig roséguldfärg, som ersätter den blå titanen på iPhone 15 Pro- Modellerna. Magsafe-magneterna förväntas bli smalare, vilket minskar storleken på den magnetiska ringen till Magsafe-kompatibla fodral.

Förväntad lansering

De nya iPhone 16-modellerna förväntas lanseras under hösten 2024. Denna sammanslagning av chips mellan alla modeller bör säkerställa att alla enheter kan dra nytta av de nya Apple Intelligence-funktionerna, som kräver ett högpresterande chip för att köra AI-uppgifter på enhet  .

För de senaste uppdateringarna och detaljerna om Apples kommande iPhone 16-serie, håll ett öga på vi❤️APPLE.DK.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar