Her-er-Hvordan-Apple-Intelligence-Vil-Forbedre-Din-Skriveoplevelse-i-iOS-18 We❤️Apple.dk

Så här kommer Apple Intelligence att förbättra din skrivupplevelse i iOS 18

Kraftfulla skrivverktyg i Apple Intelligence

I höst kommer Apple Intelligence att ge användarna ett antal kraftfulla funktioner. Om du har en kompatibel enhet kommer du att kunna skapa originalbilder på kommando, använda en avsevärt förbättrad Siri och dra fördel av skräddarsydd AI-genererad Genmoji. Men en av de mest spännande funktionerna är de nya skrivverktygen som kommer att finnas tillgängliga i iOS 18, macOS Sequoia och iPadOS 18.

Skrivverktyg för alla appar

Apple Intelligences skrivverktyg kommer att vara tillgängliga i alla appar du använder på din iPhone, iPad eller Mac. De är inte begränsade till bara Apple-appar. Så länge appen använder det vanliga textinmatningssystemet – vilket nästan alla appar från tredje part gör – kommer du att kunna använda Apple Intelligence för att hjälpa till på olika sätt.

Låt oss säga att du håller på att skriva ett e-postmeddelande och känner att det behöver revideras omfattande. Eller så håller du på med ett tal för jobbet eller skolan och är inte nöjd med det. Kanske behöver du hjälp med något så enkelt som ett Instagram-inlägg. I alla dessa fall är Apples skrivverktyg redo att hjälpa.

Skriva om text med förinställda stilar eller anpassade kommandon

Apple Intelligence erbjuder flera förinställda stilar som kan användas för att omedelbart skriva om din text i en specifik ton. Du kan välja mellan tre alternativ:

Vänlig

Professionell

I korthet

Varje förinställning är utformad för att göra omskrivning av din text så snabbt och enkelt som möjligt. Men du är inte begränsad till enbart dessa alternativ. Precis som med ChatGPT och andra AI-verktyg, stöder Apple Intelligence även anpassade omskrivningskommandon.

Skriva från grunden med ChatGPT

Apples egentillverkade skrivverktyg kommer inte att skriva text från början åt dig. De kan skriva om befintlig text, men inte producera något helt nytt som vissa andra AI-verktyg kan. Lyckligtvis är det här Apple Intelligences djupa ChatGPT-integration är en livräddare. Inbyggt direkt i de befintliga AI-skrivverktygen kan du använda ChatGPT för att göra det som Apple inte kan: skriva text från grunden.

Korrekturläsning och grammatikråd

Liksom tredjepartsverktyg som Grammarly, erbjuder Apple Intelligence också korrekturverktyg som går utöver standardsystemets stavningskontroll. Med korrekturläsning hålls din skrivstil intakt, men Apple kommer att ge förslag på ändringar baserat på stavnings- och grammatikfel. Tänk på det här alternativet som det som kräver minst AI-intervention.

Analys och sammanfattning av text

Slutligen kan Apple Intelligence också analysera din text och extrahera nyckelpunkter. Apples skrivverktyg inkluderar två tillgängliga knappar - Sammanfattning och Nyckelpunkter - som hjälper dig att fokusera på vad texten egentligen handlar om. Detta kan vara användbart med din egen text eftersom det kan avslöja om du faktiskt kommunicerar det du tänkt dig. Men mer sannolikt kommer det att användas i situationer där du vill ha en snabb överblick över text som någon annan har skrivit, som ett e-postmeddelande eller en artikel.

Stängning

Apple Intelligence-skrivverktyg är utformade för att tjäna en mängd olika användningsområden och på olika behov. Vill du ha något skrivet från grunden? Systemet kan göra det åt dig. Behöver du en revidering av det du redan har skrivit? Det är också lätt. Behöver du bara korrekturläsning? Inga problem.

Genom att göra dessa verktyg tillgängliga på systemnivå, var du än skriver, är Apple redo att göra AI mainstream på ett helt nytt sätt.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar