Hurtig levering og gratis retur

Använd din iMac som en skärm för Mac, PC eller iPad

Använd din iMac som en skärm för Mac, PC eller iPad

Av We❤️Apple.dk

Introduktion

Har du någonsin velat använda din iMac som en extern bildskärm för din MacBook, PC eller din iPad? Det finns faktiskt några sätt du kan göra det på. I den här detaljerade guiden från We❤️Apple.dk går vi igenom stegen du behöver följa för att få det att fungera. Läs vidare för att ta reda på hur du ställer in en Mac till Mac, PC till Mac eller iPad till Mac.

Steg 1: Kontrollera om det är kompatibelt

Innan du sätter igång är det viktigt att se till att din iMac är kompatibel för att användas som en extern skärm. Endast vissa iMac-modeller, särskilt de äldre modellerna från 2009 till 2014, stöder den här funktionen som kallas Forced Display Mode. Nyare iMac stöder inte den här funktionen.

Dessutom kräver den här funktionen macOS High Sierra eller tidigare versioner. Om du planerar att använda en iMac som bildskärm för en PC eller iPad, finns det viss mjukvara och hårdvara som du behöver, och det kommer vi att ta upp senare i artikeln.

Steg 2: Skapa en Mac för Mac-installation

En av de vanligaste inställningarna är Mac till Mac. Här behöver du en Thunderbolt-kabel eller en Mini DisplayPort-kabel, beroende på år på dina enheter.

  1. Stäng av båda Mac-enheterna.
  2. Anslut Thunderbolt- eller Mini DisplayPort-kabeln från din MacBook till din iMac.
  3. Starta båda enheterna.
  4. På din iMac trycker du på tangenterna Kommando + F2 samtidigt för att aktivera bildskärmsläget.

Din iMac ska nu fungera som en extern bildskärm för din MacBook. Detta kan vara användbart för att utöka ditt skärmutrymme och göra arbetet mer produktivt.

Mer information finns på Apples officiella supportsida .

Steg 3: Skapa en PC till Mac-installation

Att skapa en PC till Mac-installation kan vara lite mer komplicerat eftersom det kräver en extra tredjepartsapp och hårdvara.

  1. Ladda ner och installera en skärmdelningsapp som Splashtop eller Duet Display på både din PC och iMac.
  2. Anslut din PC och iMac till samma nätverk.
  3. Öppna appen på båda enheterna och följ instruktionerna för att dela skärmen från din PC till din iMac.

Dessa appar fungerar ofta på både Windows och macOS, så du kan få en hög kvalitet och smidig övergång mellan enheter.

Steg 4: Skapa en iPad för Mac-installation

Med introduktionen av Sidecar-funktionen i macOS Catalina och senare versioner har det blivit mycket enklare att använda en iPad som en extra skärm för din Mac.

  1. Se till att både din Mac och iPad kör de senaste programuppdateringarna.
  2. Anslut båda enheterna med antingen en USB-C- eller Lightning-kabel, eller via trådlös anslutning inom ett visst intervall.
  3. På din Mac, gå till Systeminställningar > Sidecar och välj din iPad.

Din iPad bör nu fungera som en förlängning av din Mac-skärm. Detta är särskilt användbart för kreativa proffs och de som behöver mer utrymme för multitasking.

För mer information, besök Apples officiella supportsida .

Felsökning och tips

Om du stöter på problem under installationen, här är några vanliga felsökningssteg:

  • Se till att dina kablar är ordentligt anslutna och inte defekta.
  • Kontrollera att dina enheter är kompatibla och kör rätt programvaruversioner.
  • Starta om dina enheter för att uppdatera systeminställningarna.
  • Om du använder appar från tredje part, se till att de är uppdaterade och korrekt konfigurerade.

Slutsats

Att använda din iMac som en extern skärm kan ge dig en mer produktiv arbetsupplevelse, oavsett om du använder en annan Mac, PC eller iPad. Följ stegen i den här guiden för att få det att fungera. Kom ihåg att We❤️Apple.dk alltid finns här för att hjälpa dig med dina Apple-enheter. Vi hoppas att den här guiden var till hjälp och att du nu kan njuta av en mer förbättrad och effektiv visningsupplevelse.

Seneste nyheder

Visa alla

Qualcomm ønsker at købe Intel, da PC-producenter skifter fra x86 til ARM.

Qualcomm vill köpa Intel när PC-tillverkarna byter från x86 till ARM.

De senaste nyheterna på teknikscenen är att Qualcomm planerar att förvärva Intel. Detta enorma steg kommer i en tid då PC-tillverkarna alltmer går bort från x86-arkitekturen mot ARM. Men vad betyder detta egentligen för marknaden och vad kan vi förvänta oss i framtiden? Välkommen till en djupgående analys av denna potentiella sammanslagning och varför den är av stor betydelse för både PC- och chipindustrin.

Läs mer

iOS 18: Sådan låser og skjuler du apps på iPhone

iOS 18: Hur man låser och döljer appar på iPhone

Med lanseringen av iOS 18 kommer ett antal nya och spännande funktioner, inklusive möjligheten att låsa och dölja appar på din iPhone. I den här artikeln på We❤️Apple.dk kommer vi att gå igenom steg-för-steg hur du gör. Vi täcker allt från installation till praktisk användning, så att du är väl rustad att skydda din privata data.

Läs mer

Gentler Streak er nu klar til iOS 18 med farvede ikoner og widgets

Gentler Streak är nu redo för iOS 18 med färgade ikoner och widgets

Gentler Streak har uppdaterats för iOS 18 med tonade ikoner och widgets som ger en mer intuitiv och estetisk upplevelse. Uppdateringen erbjuder också förbättrad användarvänlighet, kompatibilitet med befintliga data och integration med andra hälso- och träningsappar. Läs mer om uppdateringen på We❤️Apple.dk.

Läs mer