Hurtig levering og gratis retur

Apple tillkännager ny avgiftsstruktur för appar i EU

Apple tillkännager ny avgiftsstruktur för appar i EU

Apple har precis presenterat en ny avgiftsstruktur för appar som länkar ut till webbsidor för köp inom EU. Denna förändring kommer som en uppdatering av riktlinjerna för apputvecklare och kommer utan tvekan ha en betydande inverkan på både utvecklare och användare.

En revolution på appmarknaden?

Många apputvecklare i EU har längtat efter en sådan förändring. Apples tidigare höga avgifter för transaktioner i appen har ofta varit en källa till frustration. Men med denna nya policy kan utvecklare nu erbjuda sina kunder en alternativ betalningsmetod utanför App Store.

Vad innebär den nya avgiftsstrukturen?

Den nya avgiftsstrukturen innebär att appar som länkar till webbsidor i köpsyfte nu kommer att debiteras en mindre avgift. Apple förväntas ta ut en procentandel av försäljningen, något lägre än de 30 % som traditionellt har debiterats för köp i appar. Detta är en gamechanger för många små och medelstora företag.

Apple och EU:s marknadsförordning

Den nya avgiftsstrukturen kommer som ett direkt resultat av EU:s fortsatta reglering och press på techjättar att säkerställa rättvis konkurrens på marknaden. EU:s konkurrenspolitik fokuserar mycket på att se till att stora aktörer som Apple inte missbrukar sin marknadsdominans.

En vinst för apputvecklare

Den uppdaterade avgiftsstrukturen är ett steg i rätt riktning för många apputvecklare. Innan denna förändring hade utvecklarna få alternativ för att undvika de höga avgifterna från Apple, men nu kan de ge användarna en mer kostnadseffektiv upplevelse genom att omdirigera dem till externa betalningssystem.

Förväntningar inför framtiden

Det ska bli intressant att se hur appmarknaden kommer att utvecklas med denna nya förändring. Många förutspår en ökning av antalet appar som väljer att använda externa betalningslösningar. Läs mer om förändringen här.

Vad betyder detta för konsumenterna?

För konsumenterna kan denna förändring innebära något lägre priser på appar och tjänster, eftersom utvecklare nu kan slippa de höga avgifterna från Apple. Det kan också innebära ökad konkurrens mellan betalleverantörer, vilket ytterligare kan sänka kostnaderna för slutanvändarna.

Stängning

Apples nya avgiftsstruktur för appar i EU markerar en viktig milstolpe för teknikindustrin. Den visar att regleringar och marknadstryck kan leda till rättvisare villkor för både konsumenter och företag. För de senaste uppdateringarna om Apple, kom ihåg att besöka We❤️Apple.dk .

Seneste nyheder

Visa alla

Qualcomm ønsker at købe Intel, da PC-producenter skifter fra x86 til ARM.

Qualcomm vill köpa Intel när PC-tillverkarna byter från x86 till ARM.

De senaste nyheterna på teknikscenen är att Qualcomm planerar att förvärva Intel. Detta enorma steg kommer i en tid då PC-tillverkarna alltmer går bort från x86-arkitekturen mot ARM. Men vad betyder detta egentligen för marknaden och vad kan vi förvänta oss i framtiden? Välkommen till en djupgående analys av denna potentiella sammanslagning och varför den är av stor betydelse för både PC- och chipindustrin.

Läs mer

iOS 18: Sådan låser og skjuler du apps på iPhone

iOS 18: Hur man låser och döljer appar på iPhone

Med lanseringen av iOS 18 kommer ett antal nya och spännande funktioner, inklusive möjligheten att låsa och dölja appar på din iPhone. I den här artikeln på We❤️Apple.dk kommer vi att gå igenom steg-för-steg hur du gör. Vi täcker allt från installation till praktisk användning, så att du är väl rustad att skydda din privata data.

Läs mer

Gentler Streak er nu klar til iOS 18 med farvede ikoner og widgets

Gentler Streak är nu redo för iOS 18 med färgade ikoner och widgets

Gentler Streak har uppdaterats för iOS 18 med tonade ikoner och widgets som ger en mer intuitiv och estetisk upplevelse. Uppdateringen erbjuder också förbättrad användarvänlighet, kompatibilitet med befintliga data och integration med andra hälso- och träningsappar. Läs mer om uppdateringen på We❤️Apple.dk.

Läs mer