Apple-Advarer-iPhone-Brugere-i-98-Lande-om-mercenary-spyware-attacks-Opdaret We❤️Apple.dk

Apple varnar iPhone-användare i 98 länder för "leosoldats spywareattacker" - Opdaret

En allvarlig varning från Apple

Apple har utfärdat en varning till ett betydande antal iPhone-användare i 98 länder om att de kan ha blivit måltavlor för "leosoldats spywareattacker" som kan äventyra nästan all personlig information på deras enheter.

Apple betonar att de aldrig kan vara 100% säkra i sina slutsatser, men de har en hög grad av förtroende för sina varningar och uppmuntrar mottagarna att ta säkerhetsvarningen på allvar.

Läs Apples varning här

iPhone spionprogram kan fullständigt äventyra enheter

Även om iPhones är kända för sin höga säkerhet, finns det en ständig kamp mellan Apple och företag som investerar miljontals dollar i att identifiera och utnyttja sårbarheter. Den mest ökända av dessa är NSO Group, vars Pegasus-mjukvara kan komma åt nästan all personlig data som lagras på en iPhone.

Pegasus betalar stora summor pengar till hackare som upptäcker sårbarheter som kan användas för zero-click exploits – där ingen användarinteraktion krävs av målet. Att helt enkelt ta emot ett visst iMessage – utan att öppna eller interagera med det – kan tillåta att en iPhone blir fullständigt äventyrad, utan ägarens vetskap.

Spionprogram och inriktning på specifika grupper

NSO Group säljer sin mjukvara till regeringar, inklusive några med mycket dåliga uppgifter om mänskliga rättigheter. Dessa regeringar riktar sig ofta mot oppositionspolitiker, människorättsaktivister, journalister och advokater.

Apple arbetar hårt för att stänga dessa sårbarheter så fort de blir medvetna om dem, men det kan ta tid. Samtidigt försöker Apple upptäcka när en iPhone har äventyrats och att varna offer.

Apples upptäckt och varningar till offer

Ett av stegen som Apple tar under tiden är att försöka upptäcka när en iPhone har äventyrats (utan att nödvändigtvis veta hur detta åstadkoms) och att varna offer.

Den senaste varningen om "leosoldats spywareattacker" från Apple är en del av ett pågående arbete för att skydda användare från statligt sponsrad övervakning. TechCrunch rapporterar att Apple just har utfärdat en av dessa varningar till misstänkta offer i totalt 98 länder.

Apples meddelande till offer

"Apple har upptäckt att du är måltavla av en legosoldats spionprogramattack som försöker äventyra iPhonen som är kopplad till ditt Apple-ID -xxx-,"

skrev Apple i varningen till berörda kunder. "Denna attack kommer sannolikt att rikta dig specifikt på grund av vem du är eller vad du gör. Även om det aldrig är möjligt att uppnå absolut säkerhet i upptäckten av sådana attacker, har Apple stort förtroende för denna varning – vänligen ta den på allvar”, tillade Apple i texten.

Vad är avstängningsläge?

Hur Apple försöker skydda användare

Apple gör allt de kan för att skydda sina användare från dessa sofistikerade hot. Deras säkerhetsvarningar är en viktig del av denna strategi, eftersom de tillåter användare att vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder för att skydda sina data. Detta inkluderar att hålla deras programvara uppdaterad och vara medveten om misstänkt aktivitet på deras enheter.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar