Windows-på-din-iPhone-Apple-har-godkendt-den-første-PC-emulator-til-iOS We❤️Apple.dk

Windows på din iPhone - Apple har godkänt den första PC-emulatorn för iOS

Efter att först ha avvisat det har Apple nu godkänt UTM SE, en app som låter dig emulera en dator och köra klassiska program och spel på din iPhone, iPad och visionOS-enheter. Detta kommer efter en lång godkännandeprocess där Apple först hade avvisat appen med hänvisning till deras strikta riktlinjer för App Store.


UTM SE - App Store

UTM SE: Vad är det och vad kan det göra?

UTM SE är en kraftfull emulator byggd på QEMU som tillåter användare att köra äldre operativsystem som Windows, Mac OS 9 och olika Linux-distributioner. Även om appen inte inkluderar operativsystem, tillåter den användare att hitta och ladda ner förbyggda virtuella maskiner via UTM:s webbplats. Detta gör det möjligt att köra allt från Windows XP till Windows 11, samt äldre system som DOS och Mac OS 9.2.1  .

Apples första avslag och efterföljande godkännande

Apple avvisade initialt UTM SE, med hänvisning till att appen inte uppfyllde deras standarder och kallade den en "underparlig upplevelse". UTM SE:s utvecklare nämnde att utan Just-In-Time (JIT) kompileringsförmåga, vilket är nödvändigt för bra prestanda, skulle appen inte kunna leverera den förväntade upplevelsen på iOS-enheter  .

Detta avslag väckte en del debatt om Apples policy, särskilt för att de tillåter retrospelkonsolemulatorer men inte PC-emulatorer. Apple hävdade att en PC inte är en konsol, trots att det finns många gamla DOS- och Windows-spel som användare skulle kunna spela via en emulator som UTM SE  .

Det slutliga godkännandet och vad det betyder för användarna

Efter en två månader lång granskningsprocess och med hjälp av AltStore-teamet godkändes äntligen UTM SE för App Store. Detta markerar en stor milstolpe eftersom det är första gången en PC-emulator har godkänts för iOS. UTM SE är nu gratis att ladda ner, vilket öppnar nya möjligheter för teknikentusiaster och spelare som vill köra klassisk mjukvara och spel på sina iOS-enheter  .

Hur använder man UTM SE?

För att komma igång med UTM SE, ladda bara ner appen från App Store . Appen tillhandahåller guider och länkar för att hitta och installera nödvändiga operativsystem och virtuella maskiner. Även om det kräver lite tekniskt kunnande för att installera det, är det en kraftfull lösning för dem som vill återuppleva klassiska mjukvaruupplevelser  .

Slutgiltiga tankar

Apples godkännande av UTM SE kan ses som ett positivt steg mot mer öppenhet och flexibilitet i deras App Store-policyer. Det visar också att även om processen kan vara lång och komplex, kan utvecklare uppnå sina mål med stöd från communityn. Det ska bli intressant att se hur denna utveckling kommer att påverka framtida appar och emuleringsalternativ på iOS-plattformen  .

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar