watchOS-11-Funktioner-Kun-til-udvalgte-Apple-Watch-modeller We❤️Apple.dk

watchOS 11: Funktioner Endast för utvalda Apple Watch-modeller

Apple har meddelat att den kommande mjukvaruuppdateringen, watchOS 11, kommer i höst. Även om många Apple Watch-modeller kommer att få den här uppdateringen, kommer vissa äldre modeller inte att vara kompatibla. Apple Watch Series 4, Series 5 och den första generationen Apple Watch SE kommer inte att ta emot watchOS 11.

Kompatibla Apple Watch-modeller

Apple Watch watchos 11

Apple Watch-modellerna som kan köra watchOS 11 inkluderar:

Apple Watch SE (andra generationen)

Apple Watch Series 6

Apple Watch Series 7

Apple Watch Series 8

Apple Watch Series 9

Apple Watch Ultra

Apple Watch Ultra 2  .

Exklusiva funktioner i watchOS 11

Tryck för att kontanter

En av de mest spännande nya funktionerna i watchOS 11 är "Tap to Cash". Den här funktionen låter dig betala genom att helt enkelt trycka din klocka mot en annan persons iPhone eller Apple Watch med Apple Cash. Det är ett säkert och snabbt alternativ till betaltjänster som Venmo och Cash App. Den här funktionen är dock inte tillgänglig på Apple Watch Series 6, så användare med den här modellen måste hitta andra sätt att skicka betalningar  .

Ultra Wideband Home Keys

En annan stor förbättring är stödet för Ultra Wideband-hemnycklar i Home-appen. Detta möjliggör automatisk låsning och upplåsning av dörrlås när du närmar dig eller lämnar ditt hem utan att du behöver röra låset. Den här funktionen kräver dock ett Ultra Wideband-kompatibelt smartlås och kommer inte att vara tillgänglig för Apple Watch SE (2:a generationen) eftersom den här modellen inte har stöd för Ultra Wideband  .

Andra nya funktioner

Vitals App

watchOS 11 introducerar också den nya Vitals-appen, som ger användarna en djupgående inblick i deras hälsodata. Detta kan hjälpa användare att fatta bättre välgrundade beslut om sin hälsa och kondition. Funktionen för mätning av träningsbelastning är också ny och erbjuder ett revolutionerande sätt att analysera och förbättra träningsprestanda  .

Smart Stack och liveaktiviteter

Smart Stack har blivit smartare med widgets som visas automatiskt baserat på tid, plats och andra faktorer. Liveaktiviteter är nu också tillgängligt på Apple Watch, och visar uppdateringar som sportresultat och Uber-ankomster i realtid. Nya widgets inkluderar vädervarningar, träningsbelastning, foton och Shazam.

Checka in

Incheckningsfunktionen låter dig automatiskt meddela vänner eller familj när du anländer till en destination. Den här funktionen kan också startas från Workout-appen, som är idealisk när du tränar efter mörkrets inbrott.

Slutsats

watchOS 11 ger ett antal spännande nya funktioner och förbättringar till Apple Watch, men inte alla modeller kommer att få tillgång till alla funktioner. Användare med äldre modeller som Series 4, Series 5 och den första generationen Apple Watch SE kommer att bli kvar, medan nyare modeller kommer att få full nytta av uppdateringen.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar