Volkswagen-biler-giver-en-tidlig-smagsprøve-på-Apples-tilgang-til-ChatGPT-integration We❤️Apple.dk

Volkswagen-bilar ger ett tidigt smakprov på Apples inställning till ChatGPT-integration

Volkswagen har precis meddelat en spännande utveckling inom deras bilteknik: integrationen av ChatGPT med deras befintliga IDA-röstassistent. Detta initiativ ger oss en inblick i hur Apple kan implementera ChatGPT i framtida versioner av iOS. Även om vi ännu inte kan uppleva Apples tillvägagångssätt förrän en senare iOS 18 beta, kan ägare av några av de senaste Volkswagen-bilarna redan njuta av liknande funktioner.

Volkswagens IDA Röstassistent

Volkswagens IDA (Intelligent Digital Assistant) är en inbyggd AI-röstassistent som finns i många av de senaste VW-modellerna. IDA tillåter förare att använda röstkommandon för att styra olika funktioner i bilen som navigationssystemet, klimatsystemet och infotainmentsystemet. För att aktivera IDA kan förare antingen säga "Hej IDA" eller trycka på en knapp på ratten.

Apples tredelade tillvägagångssätt för ChatGPT-integration

Apple har tillkännagett en tredelad strategi för ChatGPT-integration:

1. Så många uppgifter som möjligt kommer att utföras på enheten.

2. Därefter kommer Apples egna AI-servrar, Private Cloud Compute, att ta över.

3. Som en sista utväg kommer ett AI-system från tredje part, där ChatGPT är det första, att användas.

Volkswagen verkar följa ett liknande tillvägagångssätt, om än utan det andra steget. Så många kommandon och förfrågningar som möjligt kommer att behandlas i fordonet av IDA. Om IDA inte kan hantera dem kommer de att vidarebefordras till ChatGPT.

Hur det fungerar

Volkswagen förklarar att med integrationen av ChatGPT kan bilen nu svara på frågor om en lång rad ämnen. Till exempel kan AI:n ge information om turistattraktioner, rapportera om tidigare fotbollsturneringar eller hjälpa till att lösa matematiska problem. Allt detta fungerar intuitivt och föraren kan prata med assistenten på ett naturligt sätt utan att ta blicken från vägen.

Kunder med ett befintligt VW Connect/VW Connect Plus-konto kan använda IDA-röstassistenten som vanligt utan behov av ytterligare åtkomst eller appar. När en fråga inte kan besvaras av Volkswagen-systemet skickas den anonymt till ChatGPT och svaret levereras med Volkswagens välbekanta röst.

Datasäkerhet och integritet

Volkswagen betonar att ChatGPT inte har möjlighet att identifiera föraren. Den kommer bara att veta att begäran kommer från en av deras bilar och att det finns andra säkerhets- och integritetsåtgärder på plats. Frågor och svar raderas omedelbart för att säkerställa optimalt dataskydd. Onlineröstassistenten kan avaktiveras antingen i inställningsområdet i Volkswagen-appen eller i infotainmentsystemets sekretessinställningar.

Tillgänglighet

ChatGPT-integration är tillgänglig i Europa i alla elektriska ID-modeller samt de senaste Golf, Tiguan och Passat. Volkswagen säger att integrationen kommer till USA snart. Ett VW Connect-konto krävs.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar