Storeændringer-i-EU-tilgængelige-for-iPad-med-anden-beta-af-iPadOS-18 We❤️Apple.dk

Stora förändringar i EU tillgängliga för iPad med den andra betaversionen av iPadOS 18

Europeiska unionen (EU) har drivit Apple att ta med samma App Store-ändringar till iPad som tidigare introducerades för iPhone. Dessa ändringar inkluderar möjligheten att sidladda appar, alternativa betalningsmetoder, stöd för alternativa webbläsarmotorer och mer. Nu är dessa ändringar tillgängliga för testning i den andra betaversionen av iPadOS 18.

Apple avslöjar nyheten

Apple delade nyheten på sin utvecklarwebbplats idag tillsammans med lanseringen av den andra omgången av betaversioner. Ändringarna som gäller appar i EU:s 27 medlemsländer kan nu testas i iPadOS 18 beta 2 med Xcode 16 beta 2. Apple noterade också detaljer om Web Browser Engine Entitlement Addendum for Apps och Embedded Browser Engine Entitlement for Apps i EU. Dessa tillägg inkluderar nu iPadOS. Om du redan har skrivit på något av dessa tillägg, se till att underteckna de uppdaterade villkoren.

Viktiga ändringar med iPadOS 18

iPadOS 18 introducerar ett antal viktiga ändringar utformade för att följa EU:s Digital Markets Act (DMA). Detta inkluderar:

1. Sidladdning av appar : Användare har nu möjlighet att installera appar utanför App Store, vilket ger större flexibilitet och valfrihet.

2. Alternativa betalningsmetoder : Utvecklare kan erbjuda alternativa betalningsmetoder inom sina appar, vilket kan leda till lägre transaktionsavgifter och fler alternativ för konsumenterna.

3. Stöd för alternativa webbläsarmotorer : Utvecklare kan nu använda sina egna webbläsarmotorer istället för att tvingas använda Apples WebKit, vilket kan leda till innovation och bättre prestanda.

EU:s ståndpunkt om Apples tillvägagångssätt

EU har varit väldigt tydliga i sin kommunikation med att de ser mycket allvarliga problem med Apples bristande efterlevnad av DMA. Apple har gjort ett antal stora förändringar för att uppfylla kraven, men EU kan fortfarande tycka att Apples tillvägagångssätt inte uppfyller kraven. Detta kan leda till ytterligare regeltryck och potentiella sanktioner.

Global press på Apple

Förutom påtryckningar från EU, möter Apple också liknande antitrusttryck i andra regioner, som Japan och Indien:

Japan : Antog en lag som tvingar Apple att tillåta iOS App Marketplaces i landet. Det gör att alternativa appbutiker kan verka på lika villkor med Apples egen App Store.

Indien : Apple står inför en kommande antitruststrid i Indien och har aktivt lobbat mot nya lagförslag som kan påverka dess affärsmodell.

Slutsats

Med den andra betaversionen av iPadOS 18 kan utvecklare och användare nu börja testa de omfattande ändringar som är utformade för att följa EU:s regelverk. Detta markerar ett viktigt steg i Apples ansträngningar att anpassa sig till en alltmer reglerad teknisk värld. Även om ändringarna till en början bara är tillgängliga som en betaversion, förväntas de implementeras officiellt i höst, vilket innebär betydande förändringar i hur appar distribueras och används på iPads i EU.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar