Store-Forandringer-i-iOS-18-Fotos-App-Redesignet We❤️Apple.dk

Stora förändringar i iOS 18: Foto-appen omdesignad

iOS 18 är precis runt hörnet, och en av de mest anmärkningsvärda uppdateringarna är den helt omgjorda Photos-appen. Apple har meddelat att detta är deras största uppdatering till Foton någonsin, vilket har skapat en hel debatt bland användarna. I en nyligen intervju med The National diskuterade tre Apple-chefer, inklusive Billy Sorrentino och Della Huff, motivationen och detaljerna bakom denna dramatiska omdesign.

En mer personlig upplevelse

Billy Sorrentino, senior chef för Apples designteam för mänskliga gränssnitt, förklarade att en av de främsta anledningarna till den nya designen var att minska komplexiteten i appen. ”Med fler funktioner, användare och bibliotek har appen blivit tätare. Det är därför vi skapade en enkel, strömlinjeformad vy baserad på djup intelligens för att ta bort friktion”, sa Sorrentino.

Della Huff, chef för marknadsföring av kamera- och fotoprodukter, tillade att den nya appen ger användarna mer kontroll över layouten och stöder automatisk anpassning så att Foton kan anpassas mer för varje användare. "Alla har olika arbetsflöden, så automatisk anpassning är verkligen nyckeln här," förklarade Huff.

Huvudfunktionerna för omdesignen

Den nya Photos-appen i iOS 18 har tagit bort det traditionella navigeringsfältet med flikar och ersatt det med en enda skärmvy där användare kan rulla för att hitta allt innehåll. Detta inkluderar ett fotorutnät längst upp som visar hela biblioteket, medan samlingarna är organiserade efter teman nedan. Användare kan anpassa vilka samlingar som visas och i vilken ordning  .

Några av de nya kollektionerna inkluderar:

Senaste dagar: Visar bilder från de senaste dagarna, med möjlighet att filtrera oönskade bilder som kvitton.

Människor och husdjur: Grupperar bilder av människor och husdjur.

Minnen och resor: Erbjuder nostalgiska minnen och resefoton.

Fästa samlingar och utvalda foton: Användare kan fästa viktiga samlingar och få utvalda foton i en karusellvy.

Anpassningsalternativ

En av de mest värdefulla funktionerna i den nya Photos-appen är möjligheten att anpassa vilka samlingar som visas och hur de är ordnade. Från en anpassningsmeny längst ner i appen kan användare aktivera, inaktivera och omorganisera samlingar som "Senaste dagarna", "Människor och husdjur", "Minnen", "Resor" och mer. Denna flexibilitet gör det möjligt för användare att skräddarsy appen efter sina personliga behov.

Användarreaktioner och anpassning

Även om omdesignen har fått blandade reaktioner, har många betatestare funnit att anpassningsalternativen hjälper till att underlätta övergången. Appen tillåter också att justera visningen av huvudbildrutnätet, så att användare kan sortera foton efter nyligen tillagda eller andra kriterier.

Foto-appens framtid

Medan iOS 18 fortfarande är i utvecklingsfasen förväntas den officiella lanseringen ske i höst. Apple har indikerat att ytterligare ändringar kan inträffa baserat på användarfeedback från betatestare. Det ska bli intressant att se hur användare kommer att anpassa sig och dra nytta av de nya funktionerna i den uppdaterade appen Foton  .

Slutsats

Apples omdesign av Photos-appen i iOS 18 markerar en betydande förändring som har potential att avsevärt förbättra användarupplevelsen genom djup intelligens och omfattande anpassningsmöjligheter. Men som med alla stora förändringar är det viktigt att ge användarna tid och verktyg att anpassa sig.

Har du testat den nya appen Foton i iOS 18? Dela dina erfarenheter med oss ​​på We❤️Apple.dk .

Tillbaka till blogg

2 kommentarer

Det var den mest VÄRDELÖSA OCH USLA uppdateringen av fotoappen jag varit med om!!!!
Funderar på att byta mobil till Samsung efter den här katastrofändringen!!!! Det här är ju totalt värdelöst!!!! Verkligen SKITförändring. Absolut INGET är bättre!!!!

Karin

Det var den mest VÄRDELÖSA OCH USLA uppdateringen av fotoappen jag varit med om!!!!
Funderar på att byta mobil till Samsung efter den här katastrofändringen!!!! Det här är ju totalt värdelöst!!!! Verkligen SKITförändring. Absolut INGET är bättre!!!!

Karin

Lämna en kommentar