Samsung-Galaxy-Ring-Vil-det-blive-en-trussel-mod-den-kommende-Apple-Ring We❤️Apple.dk

Samsung Galaxy Ring: Kommer det att vara ett hot mot den kommande Apple-ringen?

Samsung har precis lanserat sin efterlängtade Galaxy Ring , men trots detta är det osannolikt att den kommer att utgöra något större hot mot Apples ryktade Apple Ring , som har varit under spekulation i nästan två decennier. Låt oss dyka in i detaljerna i Galaxy Ring och diskutera varför Apple fortfarande har ett försprång på denna marknad.

Galaxy Ring: Vad erbjuder den?

På Galaxy Unpacked-eventet den 10 juli introducerade Samsung Galaxy Ring, en smart ring som kombinerar fitness- och hälsoövervakning i en kompakt och snygg form. Med en vikt på mellan 2,3 och 3,0 gram beroende på storlek och material, kommer ringen med en elegant konkav design och en finish i titan klass 5, vilket ger den både stil och hållbarhet.

Funktioner och specifikationer

Galaxy Ring är utrustad med ett antal sensorer, inklusive en fotopletysmogram (PPG) sensor för att övervaka blodvolymförändringar i fingret för att registrera hjärtfrekvens, en hudtemperatursensor och en accelerometer. Dessa sensorer möjliggör automatisk träningsdetektering, livepulsövervakning, hjärtfrekvenslarm och sömnspårning.

Via Samsung Health-plattformen kan ringen utföra sömnanalys med hjälp av en AI-algoritm och ge förbättringsförslag för användarens sömnvanor. Den kan också ge dagliga träningspåminnelser med inaktiva larm och cykelspårning baserat på hudtemperaturförändringar över natten.

Ytterligare funktioner

Galaxy Ring ansluts till en smartphone via Bluetooth 5.4, men är bara kompatibel med Android-enheter, exklusive iPhone-användare. Ringen stöder även gestkommandon, där dubbel nypning kan avvisa larm eller ta ett foto. Dessutom finns det en "Find My Ring"-funktion som hjälper användare att hitta sin ring om de skulle tappa den.

Priset för Galaxy Ring börjar på $399 och är tillgängligt för förbeställning på utvalda marknader med leverans från och med den 24 juli. Den finns i storlekar från 5 till 13 och finns i Titanium Black, Titanium Silver och Titanium Gold. Det är fortfarande okänt när Galaxy Ring kommer till Danmark.

Först på marknaden, men kommer Apple att följa efter snabbt?

Även om vissa kanske tror att Samsungs lansering av Galaxy Ring ger dem en fördel, så är det inte nödvändigtvis fallet om man tittar på tidigare exempel. När Apple lanserade Apple Watch i september 2014 hade Samsung redan lanserat sin Galaxy Gear smartklocka i september 2013. Trots Samsungs årslånga försprång dominerade Apple snabbt smartwatchmarknaden.

År 2023 rapporterade en studie att Apple Watch stod för 34,1 % av alla leveranser av smartklockor 2022 och tog 60 % av marknadens intäkter, medan Samsung endast stod för 9,8 % av marknaden, även om deras försäljning ökade med 12 % år för år .

Den här historien visar att Apple, även om de inte är först på marknaden, ofta snabbt kan dominera den tack vare deras starka ekosystem och lojalitetsbas. iPhone-användare tenderar att köpa Apple-produkter och Android-användare gör detsamma med sina enheter. Det är troligt att ringförsäljningen kommer att följa samma ekosystemlinjer.

Framtiden för Apple Ring

Även om Apple Ring bara finns i Apples laboratorier än så länge är det klart att marknaden kommer att följa en liknande utveckling som med Apple Watch. När Apple äntligen lanserar sin ring förväntas de snabbt ta täten på marknaden. Apple har en stark tradition av att ta befintlig teknik, förbättra den och göra den framgångsrik.

Slutgiltiga tankar

Samsung Galaxy Ring är en imponerande enhet med många lovande funktioner, men det är osannolikt att den kommer att utgöra ett stort hot mot den kommande Apple-ringen. Apples historia av framgångsrika produktlanseringar och deras starka ekosystem kommer sannolikt att säkerställa att Apple-ringen snabbt kommer att dominera marknaden, precis som Apple Watch gjorde.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar