iOS-18-Introducerer-Recovered-Album-i-Fotos-til-Gendannelse-af-Mistede-eller-Beskadigede-Billeder-og-Videoer We❤️Apple.dk

iOS 18 introducerar "Återställt" album i foton för att återställa förlorade eller skadade foton och videor

Måndagen den 15 juli 2024 introducerade Apple en ny funktion i appen Foton i iOS 18, iPadOS 18 och macOS Sequoia som hjälper användare att återställa förlorade eller skadade foton och videor. Detta ger ett nytt sätt att återställa förlorat innehåll.

Vad är "Recovered" albumet?

Det finns ett nytt "Återställt" album i avsnittet Verktyg i appen Foton som visas om det finns foton eller videor på en användares enhet som inte är en del av deras fotobibliotek. Om du ser det Återställda albumet i din Foto-app kan du trycka på det för alternativet att permanent radera eller återställa alla foton eller videoklipp som lagrats i albumet.

Hur återställer jag foton och videor?

Foton och videor kan gå förlorade på grund av problem med databaskorruption, foton tagna med en kameraapp som inte sparades korrekt i fotobiblioteket eller tredjepartsappar som har tillgång till att hantera ett fotobibliotek. Följ dessa steg för att återställa ett förlorat foto eller video:

  1. Öppna appen Foton och gå till Album.
  2. Rulla ned till Verktyg och välj det Återställda albumet.
  3. Tryck på ett foto eller en video i albumet eller använd Välj för att välja flera objekt.
  4. Tryck på Ta bort permanent eller Återställ till bibliotek.

När du uppgraderar till iOS 18, iPadOS 18 eller macOS Sequoia kommer din iPhone, iPad eller Mac automatiskt att söka efter återställningsbara foton och videor, vilket ger omedelbar tillgång till allt saknat innehåll.

Anmärkningar

  • Det återställda albumet visas endast i avsnittet Verktyg i appen Foton om det finns förlorade foton eller videor på en enhet. Om det inte finns någon kommer du inte att se albumet.
  • Med iOS 17.5.1 och iPadOS 17.5.1 fixades ett ovanligt fel relaterat till databaskorruption. Efter att ha installerat iOS 17.5 och iPadOS 17.5 såg en del användare långa raderade foton dyka upp igen i deras fotobibliotek. Apple sa senare att detta berodde på en databaskorruptionsbugg som hade gjort att bilderna dök upp igen även efter att de hade raderats.
  • Det återställda albumet i de senaste mjukvaruuppdateringarna bör förhindra att något sådant här händer igen, samtidigt som användare kan komma åt foton och videor som är i limbo.

Tillgänglighet

Betaversionerna av iOS 18, iPadOS 18 och macOS Sequoia är för närvarande tillgängliga för utvecklare och offentliga betatestare. Programuppdateringarna kommer att lanseras offentligt i höst.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar