iOS-18-Hvad-er-nyt-i-Safari We❤️Apple.dk

iOS 18: Vad är nytt i Safari?

Apple har gjort stora förbättringar av Safari med iOS 18, vilket gör webbläsaren ännu mer användarvänlig och funktionell. Här är en detaljerad översikt över de nya funktionerna och ändringarna som kommer till Safari med den här uppdateringen.

Höjdpunkter: Snabbare tillgång till relevant information

En av de mest anmärkningsvärda nya funktionerna i Safari är "Highlights". Den här funktionen identifierar och framhäver relevant information på de webbsidor du besöker. När Highlights är tillgängligt på en sida ser du en liten lila stjärna ovanför verktygsikonen i webbläsarfältet. Genom att trycka på denna ikon kommer du snabbt åt viktig information som plats, öppettider och vägbeskrivningar. Detta är särskilt användbart för butiker, hotell och andra platser du kanske vill besöka. Funktionen är dock för närvarande endast tillgänglig på amerikansk engelska  .

Läsarläge: Bättre läsupplevelse

Safaris Reader Mode har också fått en uppgradering. Nu innehåller den en AI-genererad innehållsförteckning och en kort sammanfattning av vad sidan innehåller. Detta gör att du snabbt kan hitta specifika avsnitt av långa artiklar och avgöra om det är värt att läsa vidare. De nya Reader Mode-funktionerna är tillgängliga på olika engelska dialekter, inklusive australiensiska, kanadensiska, irländska och sydafrikanska engelska  .

Designändringar: Mer användarvänligt gränssnitt

Apple har uppdaterat designen på Safari-verktygen, som nu är tillgängliga via URL-fältet. Verktygsikonen har ändrats till en ruta med två rader, och genom att trycka på den kommer du till ett helt överläggsfönster längst ner på skärmen. Apple prioriterar nu de mest använda verktygen som översättning, läsarläge, integritetsskydd och teckenstorlek. De andra verktygen kan hittas genom att trycka på ellipsen längst ner i gränssnittet.

Nya snabbåtkomstinställningar

Vissa funktioner som tidigare var gömda i Share Sheet är nu mer tillgängliga direkt från Safaris verktygsfält. Dessa inkluderar:

Skriva ut

Lägg till i favoriter

Lägg till bokmärke

Lägg till i Quick Note

Lägg till läslista

Flytta till flikgrupp

Bifoga flik

Kameraåtkomst

Mikrofonåtkomst

Plats tillvägagångssätt

Öppna länkar i profilen

Du kan också anpassa sidmenyn för snabbare åtkomst till dina favoritverktyg  .

Lösenord: Ny dedikerad app

Med iOS 18 introducerar Apple en ny dedikerad lösenordsapp. Den här appen hanterar automatiskt inloggningar och lösenord som lagras på din enhet och synkroniserar dem över alla dina Apple-enheter. Lösenord kan också nås på Windows-datorer, vilket gör det lättare att hålla reda på din inloggningsinformation.

Låsta appar: Ökad säkerhet

En ny säkerhetsfunktion i iOS 18 gör det möjligt att låsa och dölja appar som Safari. Detta kräver Face ID eller Touch ID för att få åtkomst, vilket innebär att även om någon har din olåsta telefon kan de inte komma åt din webbläsare utan autentisering. Låsta appar tas också bort från startskärmen och lagras i en dold mapp i appbiblioteket.

Dessa nya funktioner i Safari gör surfandet mer effektivt och säkert, samtidigt som användarna får mer kontroll över sin internetupplevelse. iOS 18 ser ut att bli en spännande uppdatering som förbättrar många aspekter av Apples ekosystem.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar