Din-iPhone-får-måske-ikke-disse-iOS-18-funktioner-her-er-hvorfor We❤️Apple.dk

Din iPhone kanske inte får dessa iOS 18-funktioner, här är anledningen

iOS 18 håller på att bli en av de största mjukvaruuppdateringarna som iPhone någonsin har fått. Det finns Apple Intelligence, stora uppgraderingar av kärnappar som Foton, Meddelanden och Anteckningar, en ny Siri, otaliga sätt att anpassa din enhet och mer. Men alla funktioner kommer inte till alla iPhones som stöds. iOS 18 kan köras på ett brett utbud av enheter som går hela vägen tillbaka till 2018 års iPhone XS och XR. Det finns dock vissa funktioner som kräver nyare modeller.

Här är alla iOS 18-funktioner som bara kommer till vissa iPhones.

Apple Intelligence

Apple Intelligence | OpenAI ChatGPT | Google Tvillingarna

Här är de stora nyheterna: Även om Apple Intelligence är ett av de största tilläggen till iOS 18, är det begränsat till iPhone 15 Pro och Pro Max. Detta inkluderar funktioner som:

Skapa egna emojier (alias Genmoji)

Bildskapande via Image Playground

AI-skrivverktyg

Och mycket mer

Det betyder att även om du köpte den nuvarande bästa basmodellen iPhone – iPhone 15 – så behöver du fortfarande uppgradera för att få tillgång till de senaste och bästa iOS 18-funktionerna.

Ny, överladdad Siri med ChatGPT-integration

Siri i iOS 18

Siri i iOS 18

Detta faller tekniskt under Apple Intelligence-paraplyet, men det är värt att lyfta fram separat: iOS 18:s mer kraftfulla och kapabla Siri, inklusive dess ChatGPT-integration, kommer också att begränsas till iPhone 15 Pro och Pro Max.

Live ljudtranskription i Notes

Apple Notes får några trevliga uppgraderingar i iOS 18, inklusive möjligheten att skapa transkriptioner av inspelningar även när ljudet spelas in live. Live ljudtransskriptioner kan visa sig vara användbara när du är på ett arbetsmöte eller en klassföreläsning, eftersom du inte längre behöver frenetiskt ta anteckningar i dessa situationer. Men inte alla iOS 18-användare kommer att få den här funktionen eftersom den kräver en iPhone 12 eller senare.

Handsfree upplåsning av dörrar

CSAM-skanning skulle missbrukas Olåsta hänglås

iOS 18:s Home-app lägger till stöd för handsfree dörrupplåsning om du har ett Ultra Wideband smart lås. Du behöver inte längre hålla din iPhone upp till dörrlåset, eftersom den öppnas automatiskt tack vare precisionen hos Ultra Wideband. Apple började först lägga till Ultra Wideband-chips till iPhone med iPhone 11, så äldre modeller kommer inte att stödja den här funktionen.

Ögonspårning

Inspirerad av Vision Pros ögonspårningsteknik introducerar iOS 18 en tillgänglighetsfunktion för att styra din iPhone eller iPad enbart med dina ögon. Du behöver en iPhone 12 eller senare för att använda eyetracking, eller en iPhone SE 3:e generationen.

Förbättrad dialog för TV-program och filmer

Förra året introducerade Apple Enhanced Dialogue till Apple TV 4K, vilket gjorde det lättare att höra vad som sägs i TV-program och filmer, även när hög musik eller ljudeffekter var inblandade. I år kommer en förbättrad version av funktionen inte bara till tvOS 18, utan även till iPhone och iPad via iOS och iPadOS 18. För att dra nytta av funktionen måste du ha en iPhone 11 eller senare.

Musik Haptics

Apple Music förändras inte mycket i iOS 18, men det finns några förbättringar på väg. En av dem är Music Haptics, en funktion som synkroniserar iPhones Taptic Engine med låten som spelas, vilket ger tryck och vibrationer i takt med melodin. Denna tillgänglighetsfunktion är väldigt cool att använda, men den kräver en iPhone 12 eller senare.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar