Den første ultrabredbånd smartlåse vil ikke engang understøtte iOS 18's hænderfrie låseoplukning.

De första smarta ultrabredbandslåsen stöder inte ens iOS 18:s handsfreeupplåsning.

Det senaste smarta låset: Funktioner och förväntningar

Det senaste smarta låset: Funktioner och förväntningar

Välkommen till We❤️Apple.dk! Håll dig uppdaterad med den senaste tekniken.

Introduktion till Ultra Wideband-teknik

Det första smarta låset baserat på Ultra Wideband (UWB)-teknik har lanserats, men tyvärr stöder det inte iOS 18:s nya handsfree-upplåsningsfunktion, något som många Apple-användare hade sett fram emot. Den här artikeln dyker ner i detaljerna om vad vi kan förvänta oss av denna teknik och vad den betyder för framtiden för smarta lås.

Vad är Ultra Wideband?

Ultra Wideband är en trådlös kommunikationsteknik som möjliggör precisionsspårning och dataöverföring över korta avstånd. Apple har integrerat UWB-tekniken i sina nyare enheter, som iPhone 11 och nyare, och det möjliggör nya, avancerade funktioner som rumslig medvetenhet och exakt lokalisering. Läs mer om UWB-tekniken här .

Det första smarta UWB-låset

Det smarta UWB-låset, som just har lanserats, kommer med den förväntade funktionaliteten som enkla passersystem, avancerad säkerhet och integration med smarta hem. Men tråkigt nog kommer den här första versionen inte att stödja den handsfree-upplåsningsfunktion som Apple har introducerat i iOS 18.

Kompatibilitetsproblem

Även om UWB-tekniken är avancerad, kräver den integration och kompatibilitet mellan enheter och system. Tillverkare av dessa smarta lås arbetar fortfarande med att göra tekniken kompatibel med de senaste funktionerna i iOS 18. Detta kan ta tid, men när tekniken mognar kan vi förvänta oss att framtida versioner kommer att stödja handsfree-upplåsning. Se mer om kompatibilitetsproblemen här .

Vad kan vi förvänta oss i framtiden?

Den snabba utvecklingen av smarta hemteknik gör att vi kan förvänta oss fler förbättringar under de kommande månaderna och åren. Tillverkare kommer sannolikt att uppdatera sin hårdvara för att dra full nytta av iOS 18:s funktioner. Ytterligare integrationer med andra IoT-enheter och smarta hemassistenter som Amazon Alexa och Google Home kommer också att vara något att se fram emot.

Ska du investera i ett smart UWB-lås nu?

Även om den första versionen saknar vissa funktioner kan den vara värd att investera i för den som vill ha den senaste tekniken och förbättrad säkerhet. Men om handsfreeupplåsning är en avgörande faktor för dig kan det vara värt att vänta på nästa generations smarta lås som kommer att innehålla den här funktionen. Jämför de bästa smarta låsen på marknaden här .

Håll dig uppdaterad med de senaste tekniska nyheterna på We❤️Apple.dk , din källa för allt om Apples produkter och nyheter.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar