Apple-Godkender-Epic-Games-Tredjeparts-App-Markedsplads We❤️Apple.dk

Apple godkänner Epic Games tredje parts appmarknad

Apple har precis godkänt Epic Games tredje parts appmarknad, Epic Games Store, efter en period av förseningar och avslag. Detta beslut markerar en viktig milstolpe i konflikten mellan de två teknikjättarna och kan potentiellt förändra dynamiken i appens ekosystem på iOS-plattformen.

Konflikten mellan Apple och Epic Games

Konflikten mellan Apple och Epic Games började 2020 när Epic Games försökte kringgå Apples betalningssystem i deras populära spel Fortnite. Detta ledde till att Apple tog bort Fortnite från App Store, vilket i sin tur resulterade i en rad juridiska strider. Senast anklagade Epic Games Apple för att avsiktligt försena notariseringen av deras appmarknad i EU, vilket Apple nu har godkänt  .

Skäl för avslag

I sitt ursprungliga klagomål hävdade Epic Games att Apple hade avvisat deras inlämning två gånger på grund av designlikheter mellan App Store och Epic Games Store. Specifikt ansågs Epics "Installera"-knapp vara för lik Apples "Hämta"-knapp, och deras etikett "In-app purchases" för lik Apples "In-App Purchases"-etikett. Epic Games försvarade sig med att säga att de använde standardkonventioner som används i populära appbutiker på flera plattformar för att göra butiken lätt att förstå för mobilanvändare.

Apples reaktion

Apple har berättat för Reuters att de första avslagen inte hade något att göra med Fortnite-appen, som redan har godkänts. Godkännandet av Epic Games Store innebär att marknadsplatsen nu är på väg att lanseras i EU inom de närmaste månaderna, där den kommer att innehålla både Epics eget innehåll och ett antal tredjepartspartners.

Betydelse för appens ekosystem

Godkännandet av Epic Games Store är en stor seger för Epic Games och andra företag som har kritiserat Apples strikta regler och avgifter för alternativa appmarknadsplatser. Detta kommer i ljuset av EU-kommissionens preliminära bedömning, som hävdar att Apples anti-styrningspolicy strider mot Digital Markets Act (DMA). Kommissionen undersöker också Apples Core Technology Fee och de kringliggande reglerna för alternativa appmarknadsplatser  .

Vad betyder det för användare?

Med lanseringen av Epic Games Store på iOS kan användare förvänta sig ett nytt sätt att ladda ner och hantera appar. Epic Games har lovat att dela med sig av mer detaljer inför lanseringen senare i år. Detta skulle potentiellt kunna ge användarna fler valmöjligheter och bättre villkor, särskilt när det gäller köp och betalningar i appar  .

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar