Apple-Forventer-AI-Funktioner-Vil-Boost-iPhone-16-Salg-Med-10M-Enheder We❤️Apple.dk

Apple förväntar sig att AI-funktioner kommer att öka försäljningen av iPhone 16 med 10 miljoner enheter

Apple förväntar sig att deras senaste AI-funktioner i iPhone 16 kommer att öka försäljningen med upp till 10 miljoner enheter. Vid årets WWDC 2024 introducerade Apple ett antal nya generativa AI-funktioner som de tror kommer att driva en betydande efterfrågan på dess senaste enheter.

Nya AI-funktioner i iPhone 16

1. Apple Intelligence : Denna nya AI-plattform är djupt integrerad i iOS 18 och kommer att erbjuda avancerade funktioner som förbättrad Siri-integration, skrivverktyg för att förbättra produktiviteten och avancerade bildredigeringsverktyg. Dessa funktioner är utformade för att ge personliga och mycket relevanta insikter och åtgärder, vilket gör användningen av iPhone mer intuitiv och effektiv  .

2. Generativa bilder och emojis : Apple introducerar en ny "Image Playground"-app som låter användare skapa anpassade bilder med hjälp av AI. Dessutom kommer användare att kunna skapa sina egna emojis, kända som "Genmoji", med hjälp av textbaserade uppmaningar.

3. Förbättrad fotoapp : Den nya fotoappen tillåter borttagning av oönskade objekt från bilder, förbättrad bildsökning och möjligheten att skapa minnen genom att helt enkelt skriva en beskrivning, som sedan förvandlas till en film med hjälp av AI.

Förväntad försäljningsökning

Enligt Goldman Sachs analytiker kommer dessa nya AI-funktioner att öka försäljningen av iPhone 16 med 9,5 miljoner enheter 2025 och ytterligare 10,1 miljoner enheter 2026. Denna ökning tillskrivs den ökade produktens attraktionskraft och potentiella nya intäktsmöjligheter som AI-funktionerna erbjuder . Analytikerna noterar också att uppdateringar av Apples operativsystem, till exempel iOS 18, minskar användarchurn och stärker Apples ekosystem, vilket ytterligare bidrar till den förväntade försäljningen.

Allmän påverkan av AI på iPhone 16

Med dessa förbättringar hoppas Apple skapa en "supercykel" av uppgraderingar där användarna känner ett större behov av att uppgradera till de senaste modellerna. AI-funktionerna gör det enklare för vanliga användare att utnyttja iPhones fulla potential, vilket kan vara en viktig faktor i beslutet att uppgradera.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar